Hizbullah 'yeni genel sekreter seçildi' iddialarını yalanladı

Hizbullah, İsrail'in öldürdüğü Nasrallah'ın yerine Haşim Safiyeddin'in seçildiği iddialarını yalanladı: Resmi bir açıklama yapılmadıkça bu yöndeki haberlere itibar etmeyin...

Abone ol

DUVAR- Hizbullah, İsrail bombardımanında ölen 32 yıllık genel sekreteri Hasan Nasrallah'ın yerine hareketin yürütme konseyi başkanı Haşim Safiyuddin'in seçildiği haberlerini yalanladı.

Hizbullah’tan yapılan yazılı açıklamada, bazı basın ve medya organlarında hareketin genel sekreterliğine ilişkin çıkan haberlerin bir öneminin olmadığı belirtildi.

Açıklamada, "Genel Sekreterimizin (Nasrallah) şehadetinden sonra Hizbullah liderliğindeki organizasyonel prosedürlere ilişkin bazı medya kuruluşlarında dolaşan haberlerin alakasız olduğunu açıklığa kavuşturmak istiyoruz" ifadelerine yer verildi.

Hareketin liderliğinin bu konudaki çalışmalarının sürdüğüne işaret edilen açıklamada, "Hizbullah liderliği tarafından bu konuda resmi bir açıklama yapılmadıkça bu yöndeki haberlere itibar edilmemesi" çağrısı yapıldı.

El Arabiya'nın haberinde Hizbullah yönetiminin yeni genel sekreter olarak; Nasrallah'ın kuzeni ve 2020'de ABD'nin düzenlediği saldırıda öldürülen üst düzey İran Devrim Muhafızları Komutanı Kasım Süleymani'nin dünürü olan Haşim Safiyeddin'in seçildiği öne sürülmüştü. 

Safiyeddin, Hizbullah'ın Şura Konseyi'nin önemli bir üyesi ve Cihat Konseyi'nin başkanı. ABD Dışişleri Bakanlığı, 2017 yılında Safiyeddin'i 'terörist' kategorisine almıştı.

17 EYLÜL'DEN BU YANA 1174 KİŞYİ ÖLDÜ

Hizbullah'la 8 Ekim 2023'ten beri kontrollü çatışmalara devam eden İsrail ordusu, 23 Eylül’de Lübnan'ın güney kentlerinin yanı sıra Bekaa ve Baalbek bölgelerine yüzlerce hava saldırısı düzenledi.

Lübnan makamlarına göre, Hizbullah’ın kullandığı iletişim cihazlarının patlatıldığı 17 Eylül'den beri 104'ü çocuk ve 194'ü kadın olmak üzere toplam 1174 kişi öldü.

(ANADOLU AJANSI)