Hizbullah'a 'Gold Apollo' logolu çağrı cihazlarını kim sattı?

Lübnan’da patlatılan çağrı cihazlarını sattığı ileri sürülen BAC Danışmanlık firmasının ofisine aylardır kimsenin gitmediği belirtildi. Cihazların nasıl patladığına yönelik tartışma ise devam ediyor.

DUVAR - Lübnan’da patlatılan çağrı cihazlarında ismi yazan Gold Apollo firmasının Tayvan’daki merkezi bu ülke polisi tarafından incelemeye alındı. Ancak firmanın kurucusu Hsu Ching-Kuang, patlayan cihazları kendilerinin üretmediğini savundu. Tayvan’daki ilgili bakanlık da Lübnan’a böyle bir ihracat gerçekleşmediğini açıkladı. Firma yöneticisi Ching-Kuang’un şirketin ticari marka lisansını Macaristan merkezli bir firmaya verdiklerini söyledi.

Ching-Kuang, üç yıl önce gerçekleşen bu anlaşmayla BAC isimli şirkete, cihazlarında Gold Apollo logosunu kullanma lisansı verildiğini savunuyor.

Reuters haber ajansı Budapeşte’deki BAC Danışmanlık firmasına ulaşmaya çalıştı. Şirketin merkezi olarak görünen adresin kapısında, firmanın isminin A4 kağıda yazılı olduğu bildirildi. 

Haberin Devamı
İslam Memiş'ten gram altın uyarısı: Çok pişman olursunuz... En güvenilir arabalar seçildi: Japon markaları zirvede Özgür Erdursun açıkladı: Emekli aylıklarında ciddi düşüşler yaşanacak İngiliz devinden dolar/TL tahmini: Yıl sonunda ne kadar olacak? Arda Güler'e 10 milyon liralık araba hediye edildi Başkan Adams'a suçlamalar: İstanbul'da eğlence mekanlarında ağırlandı