Hizmet sektöründe 'devasa kar' elde etmek mümkün mü?

İşletmeci Şahin Çiçekci, hizmet sektörüne yönelik var olan 'devasa kar' beklentisine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Abone ol

DUVAR - İşletmeci Şahin Çiçekci, özellikle büyükşehirlerde hızla büyüyen hizmet sektörüne ilişkin "şehir efsanesi" olarak nitelediği "devasa kar" beklentisine ilişkin açıklamalarda bulundu. 

"Devasa kar” beklentisine ilişkin konuşan Çiçekci, “Evet, kaba hesaplarla sonuç devasa karlar oluyor, bu yüzden de insanlar ‘Hadi kafe açalım’ diye kafe açıyorlar ama bu sektörde karlılık, detaylı bir hesap ve iyi bir işçilikle mümkün oluyor" diye konuştu. 

Yüksek kar hesabının genellikle önemli kalemlerin hesaba dahil edilmemesi sonucunda elde edildiğini vurgulayan Çiçekci, "Vergi, stopaj, personelin maaşları haricinde sigorta, ulaşım, yemek gibi ek ödemeleri, hatta temizlik malzemeleri bile hesaplanmıyor. Faturaları dahil etmeyi unutan arkadaşlarımız dahi çıkıyor" dedi. 

Son olarak, bir işletmenin müdavimlerinin olmasının işletmeyi ayakta tuttuğunu belirten Çiçekci, bu durumun ortalama bir işletmede hemen yaşanmayacağını ve yapılan kaba hesapların tutmamasının muhtemel olduğunu söyledi. 

Aynı zamanda psikolog olan 33 yaşındaki işletmeci Çiçekci, sektörde başarılı olmasını biraz da aldığı eğitime borçlu olduğunu belirtti. Sirkeci ve Bostancı’da şubeleri bulunan bir kafeye sahip olan Çiçekci, yılda 500 binden fazla misafire hizmet verdiklerinin altını çizerken, tüm hesapların üzerine biraz da insan psikolojisini bilmenin ve de buna göre bir işletme çizgisi izlemenin faydalı olduğunu vurguladı.