Hollanda, Danimarka ve İsveç, Johnson and Johnson aşısının kullanımını durdurdu

Johnson and Johnson şirketinin korona virüsü aşısının kullanımı kanda, pıhtılaşmaya neden olduğu iddialarının ardından Hollanda, İsveç ve Danimarka'da askıya alındı.

Abone ol

DUVAR - Kanda pıhtılaşmaya yol açtığı iddia edilen Johnson and Johnson şirketinin korona virüsü (Covid-19) aşısının kullanımı Hollanda ve İsveç'te durduruldu.

Hollanda Sağlık Refah ve Spor Bakanlığı, ABD'li ilaç şirketi Johnson and Johnson'ın ürettiği tek dozluk aşının kullanımının durdurulduğunu açıkladı.

Açıklamada, aşı ile ilgili ABD'de bazı deneylerin devam ettiği ve durdurma talebinin Johnson and Johnson firmasından geldiği belirtildi.

Avrupa Birliği'nin (AB) ilaç düzenleyicisi Avrupa İlaç Ajansı'nın (EMA), aşısının pıhtılaşmaya neden olup olmadığına ilişkin araştırmanın sonucunun da beklendiği ifade edildi.

Hollanda'da geçici hükümetin Sağlık Bakanı Hugo De Jonge, Twitter hesabından yaptığı açıklamada "Aşı güvenliği her zaman önceliğimizde ve haftaya daha fazlasını bilmeyi umuyoruz" dedi.

İsveç de aşının kullanımının durdurulduğunu duyurdu. İsveç Halk Sağlık Müdürlüğü Epidemiyologu Anders Tegnell, Avrupa İlaç Ajansı'nın açıklayacağı araştırma sonucuna göre hareket edeceklerini söyledi.

Tengel, "EMA'nın araştırmasının sonucunu ve ABD'den bilgi bekliyoruz. Bu süre içinde Johnson and Johnson aşısının kullanılmasına ara verdik" ifadelerini kullandı.

Danimarka Halk Sağlık İdaresi, aşı kullanımını durdurduklarını ve EMA'nın araştırmasının sonucuna göre karar verileceğini açıkladı.

Avrupa İlaç Ajansı, 4 Nisan'da Johnson and Johnson tarafından geliştirilen Covid-19 aşısının kanda pıhtılaşma sonucu damar tıkanmasına neden olup olmadığını araştırmaya başladığını duyurmuştu.

Avrupa İlaç Ajansı'nın incelemesini önümüzdeki hafta tamamlaması bekleniyor. (AA)