Hollanda Teknik Direktörü Koeman: Birbirimizi duymak biraz zor olabilir

Hollanda Teknik Direktörü Koeman, “Türk takımlarına karşı her zaman harika bir atmosferde maçlar oynandık. Birbirimizi duymak biraz zor olabilir ama herkes üstüne düşeni yaparsa sorun olmaz” dedi.

Abone ol

DUVAR - 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) çeyrek final maçında yarın Türkiye ile karşılaşacak Hollanda'nın teknik direktörü Ronald Koeman, karşılaşmanın oynanacağı Berlin Olimpiyat Stadı'nda düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

AA'nın haberine göre, Türkiye'nin şu ana kadar oynadıkları rakiplerinden farklı bir oyun yapısına sahip olduğunu belirten Koeman, "Biz her zaman kendimize odaklanıyoruz ve çok iyi bir oyun oynayabileceğimizi Romanya karşısında gösterdik. Farklı rakipler karşısında kendimize alan yaratmaya çalışıyoruz. Bunu mevcut takımımızla yapabileceğimiz gibi bir takım değişikliklere de gidebiliriz. Zaten buna çalışıyoruz. En önemli şey kendi oyunumuzu oynamak ve maçı kaybetmemek. Ne kadar iyi olabileceğimizi göstermek. Bu noktaya kadar bunu yaptık, kendimizi özgüvenli hissediyoruz ama zor bir maç olacak" diye konuştu.

'SAKİN KALMAMIZ GEREKİYOR'

"Türk seyircilerinden etkilenmeyecek tecrübeye sahip olduklarını" söyleyen Koeman, şöyle devam etti:

"Çok oyuncumuzun ve benim bu konuda tecrübemiz var. Türk takımlarına karşı maçlara çıktık ve her zaman harika bir atmosferde maçlar oynandı. Yapmamız gereken topu tutmak, topa hakim olmak ve taraftarın sesini bu şekilde kısmak. Yarın da bu olacaktır ama sakin kalmamız gerekiyor. Ciddiyeti elden bırakmamamız gerekiyor ve odaklanmış konsantre şekilde maç oynamamız gerekiyor. Karşımızda istekli, iyi futbol oynayan bir takım var ama hepimiz biliyoruz ki zaman zaman açık verebiliyorlar ve sizde doğru tercihte bulunarak bunlardan istifade edebiliyorsunuz."

'SÜRPRİZ YAPMAYA ÇALIŞIYORUZ'

Maçın önemini herkesin bildiğini aktaran Koeman, "Bu koşullarda oynamak güzel. Birbirimizi duymak biraz zor olabilir ama herkes üstüne düşeni yaparsa sorun olmayacaktır diye düşünüyorum. Bazen farklı taktikler deniyoruz, sürpriz yapmaya çalışıyoruz. Hava topuna iyi çıkan oyuncularımız var ama bazen rakipler de bu konuda aynı seviyede güçlü olabiliyor" ifadelerini kullandı.

'ALAN AÇTIKLARINDA BÜYÜK HIZLA FIRSATLARI DEĞERLENDİRMEMİZ GEREKİYOR'

Sağ kanatta birkaç farklı alternatiflerinin bulunduğunu da kaydeden Koeman, şunları söyledi:

"İyi bir oyun oynadığımız taktirde zaten yenilgi bir sonuç olmaktan çıkıyor. Bu aşamadan sonra yarı final gelecek bizim için önemli bir fırsat. Sahaya çıkıp bu maçı kazanabiliriz. Bence Romanya'ya karşı iyi bir maç oynadık ama tabi bu rakibe de bağlı. Rakip size alan bırakıyor mu bu önemli. Romanya, Belçika karşısında zorlanmıştı özellikle sağ kanatta. Bu da birçok fırsat yarattı bizim için ve golü erken atabildik. Bu, bu takımın güçlü olduğu yanlardan birisi ama sabırlı olmanız gerekiyor çünkü rakip de bu maçı izledi ve kendi çıkarımlarını yaptı. Bize alan açtıklarında büyük hızla fırsatları değerlendirmemiz gerekiyor."

'BU SEVİYENİN ALTINA DÜŞERSEK TURNUVADAKİ AMACIMIZI GERÇEKLEŞTİREMEYEBİLİRİZ'

Son maçtaki seviyelerini korumaları gerektiğini anlatan Koeman, sözlerini şöyle tamamladı:

"Son maçtaki seviyeyi tekrarlarsak bizim için çok iyi bir turnuva olabilir. Her maç zorlu. Bütün büyük takımlar farklı maçlarda zorluk yaşadı. İngiltere son saniye gol buldu. Portekiz penaltılarla kazandı. O yüzden mücadele etmeniz gerekiyor ama son maç bize güven telkin etti. Bu seviyeyi muhafaza etmemiz lazım. Bu seviyenin altına düşersek turnuvadaki amacımızı gerçekleştiremeyebiliriz. Biz arzuyla maçı oynamak durumundayız ama maç esnasında bir takım anlar var ki oralarda sakin kalmanız gerekiyor. Rakibin çok hevesli, çok istekli olduğu dolayısıyla avantajı ele geçirdiği anlar olabilir ama bunun tersi de olabilir. Bizim bu maç için bir planımız var. Nerelerde tehlike yaratabiliriz bunları da düşünüyoruz. Bu takım, bu fırsatları yaratabilecek bir takım."

(SPOR SERVİSİ)