Hollanda’da Covid-19 protestoları: 40 gözaltı

Hollanda'da korona virüsü vakalarındaki artış nedeniyle yeniden alınan kapanma kararı protesto edildi. 5 polisin yaralandığı eylemlerde 40 kişi gözaltına alındı.

Abone ol

DUVAR - Hollanda'da artan Covid-19 vakalarının ardından alınan kısmi kapanma kararı sonrası protestolar devam ediyor. Korona önlemlerine karşı cuma akşamı Rotterdam kentinde başlayan protestolar, hükümet merkezi Lahey ile diğer kentlere de sıçradı.

Polis ile çatışmaların yaşandığı gösterilerde güvenlik güçleri, çevreyi ateşe verip havai fişek atan eylemcilere tazyikli su, köpekler ve atlı polislerle müdahale etti. Gösterilerde 5 polisin yaralandı, en az 40 kişi de gözaltına alındı.

Ülkenin güneyindeki Roermond kentinde de bir grup gösterici polise havai fişek attı ve birçok yeri ateşe verdi. Polis ve göstericiler arasında çatışma ve kovalamaca gece yarısına kadar sürdü. Stein, Urk, Bunschoten , Utrecht'te Katwijk aan Zee'de de göstericilerin, polisin uyarılarına havai fişeklerle karşılık verdiği belirtildi.

Hükümet, protestoların gösteri hakkını aşıp, suça dönüştüğü uyarısında bulundu.

Ülkede üç hafta sürecek kısmi kapanma önlemleri doğrultusunda bar, restoran ve dükkanlar saat 20.00'da kapanacak. Gündelik ihtiyaçların karşılanmasına yönelik olmayan işletmeler ise saat 18.00'de kapanacak. Önlemler kapsamında Hollandalılara yeniden sosyal temas kısıtlaması da getirildi. Hollanda halkı evlerinde başka bir haneye mensup en fazla dört kişi ile buluşabilecek, imkânı olanlar evden çalışacak ve 1,5 metre mesafe kuralı da yeniden uygulanacak.

Hollanda'da Ekim ayında bu yana yükselişe geçen Covid-19 pozitif vaka sayılarında rakamlar son dört günde 20 binin üzerinde seyrediyor. Ülkede son 24 saatte 21 bin 873 kişiye yeni tip korona virüsü tanısı konuldu.(DIŞ HABERLER)