Hollanda'da seçim öncesi faşist parti liderine saldırı

Hollanda'da Demokrasi Forumu partisinin lideri Thierry Baudet bir barda düzenlenen seçim etkinliği sırasında fiziksel saldırıya uğradı. Baudet hastaneye kaldırıldı, şüpheli gözaltına alındı.

Abone ol

DUVAR - Hollanda'da 22 Kasım Çarşamba günü yapılacak genel seçimler öncesinde faşist Demokrasi Forumu (FvD) partisinin lideri Thierry Baudet'e saldırı düzenlendiği açıklandı.

Reuters haber ajansının aktardığına göre, seçimden 2 gün önce, bir seçim etkinliği sırasında gerçekleşen saldırı hakkında açıklama yapan FvD, Baudet'in başına bira şişesiyle vurulduğunu, parti liderinin ayrıca alnından da darbe aldığını bildirdi. Bir barda gerçekleşen olaya ilişkin sosyal medyada paylaşılan görüntülerde de polis memurlarının şüpheliyi gözaltına aldığı görüldü. Saldırının hangi saikle yapıldığı ise netlik kazanmadı.

HASTANEYE KALDIRILDI, ETKİNLİĞİ İPTAL ETTİ

Baudet olayın ardından tedavi için Groningen'de bir hastaneye kaldırıldı. Saldırıda hafif yaralanan siyasetçi pazartesi günü katılması planlanan bir etkinliği iptal etti. Saldırı hakkında açıklama yapan Başbakan Mark Rutte de Baudet'in darp edilmesini kınayarak saldırının 'kesinlikle kabul edilemez' olduğunu ifade etti.

Baudet'in liderlik ettiği FvD partisi, Avrupa Birliği (AB) ve göç karşıtı, Hollanda milliyetçisi bir parti. Ülkede yapılan son kamuoyu yoklamalarına göre, partinin 150 sandalyeli Hollanda parlamentosunda 4 ila 5 vekil ile temsil edilmesi bekleniyor. (DIŞ HABERLER)