Hrant'ın okuluna ırkçı 'saldırı'

Hrant Dink'in mezun olduğu Ermeni Surp Haç Tıbrevank Lisesi ırkçı saldırıya uğradı. Okulun duvarına, 'Azap Ermeniye’ ve ‘Çatlı Reis’ yazıları yazıldı.

Abone ol

DUVAR - İstanbul Üsküdar'daki Ermeni Surp Haç Tıbrevank Lisesi'nin duvarına ırkçı yazılar yazıldı. Tıbrevank Lisesi, 19 Ocak 2007'de suikastla öldürülen Agos gazetesi genel yayın yönetmeni Hrant Dink'in de mezun olduğu okul.

BOZKURT İŞARETİ KAMERAYA TAKILDI

Agos gazetesinin haberine göre, kamera kayıtları sonucunda, duvardaki 'Azap Ermeniye’, ‘Size Kürşat’ın kinini getirdim’ ve ‘Çatlı Reis’ yazılarının 12 Ağustos Cuma gecesi saat 01:00’da kimliği belirsiz dört kişi tarafından yazıldığı tespit edildi. Dört kişiden oluşan grup, gece saat 01:00 sularında okulun çevresini kolaçan ederken kameralara yansıdı. Görüntülerde, iki kişi çevreyi gözetlerken, birinin ırkçı yazıları yazdığı, bir diğerinin de yazıları kameraya kaydettiği görülüyor. Agos, grubun duvara ırkçı ifadeler yazdıktan beş dakika sonra bozkurt işareti yaparak olay yerinden ayrıldığını yazdı.

Hrant Dink cinayetinin yıldönümü olan 19 Ocak 2016’da da, Kalfayan Okulu’nun duvarına da ‘Azap Ermeniye’ yazılmış, Üsküdar İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından olay hakkında soruşturma açılmıştı.