Hüda Kaya: Muhalif sesler iktidarın kabusu

Özgür Gündem gazetesinin kapatılmasına tepki gösteren HDP Milletvekili Hüda Kaya "Bu sesi kesemeyecekler" dedi. Kaya, hükümete de, 'baskıcı politikalara son ver' çağrısı yaptı.

Abone ol

DUVAR - Özgür Gündem gazetesinin kapatılmasına yurtiçi ve yurtdışından tepkiler gelmeye devam ediyor. Kararı kınayan basın meslek örgütleri,  gözaltına alınan ve tutuklanan gazetecilerin serbest bırakılmasını isterken, HDP Milletvekili Hüda Kaya da, Özgür Gündem'in sesinin kesilmesine izin vermeyeceklerini söyledi.

Özgür Gündem gazetesi İstanbul Sulh Ceza Mahkemesi tarafından 'örgütün yayın organı gibi hareket ettiği' iddiasıyla dünden itibaren geçici olarak kapatılmıştı. Gazeteye yapılan polis baskınında ise 24 kişi gözaltına alınmıştı.

HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya, Özgür Gündem'in kapatılmasını ve hükümetin uygulamalarını Duvar'a değerlendirdi.

'HAKİKATI ORTAYA ÇIKARANLAR SUSTURULUYOR'

Muhalif olan bütün kişi ve kurumların sesinin kesilmesi yönünde bir politika uygulandığını söyleyen ve bu uygulamalara son verilmesi çağrısında bulunan Kaya, "Özgür Gündem muhalif sesin, duruşun ve bilincin en önemli kalelerinden biridir. On yıllarca barış, özgürlük ve bilincin sesi olan bir yayın organın kapatılmasını istiyorlar. Muhalif seslerden dolayı kendi geleceğini güvence altında hissetmeyenler bu muhalif sesi kapatmak istediler. Çünkü bu muhalif sesler iktidarların kabusudur" dedi ve ekledi: "Biz de dolayısıyla bu zulmü neden ve ne için yaptıklarının farkındayız. Ne yaparlarsa yapsınlar güneşin engelsiz doğduğu ve dünyayı aydınlattığı gibi hakikatinde önünde duramayacaklar. Engelleri kalıcı kılamayacaklar, hakikat da güneş gibi tekrar doğacak. Bu güneşin doğmasında da muhalif ve bilinçli çevreler sayesinde gerçekleşecek.”

Özgür Gündem gazetesinin kapatılmasının Türkiye'de ve dünyada daha fazla bir duyarlılık ve bilince sebebiyet verdiğinin altını çizen Kaya şöyle devam etti: “Özgür Gündem'in kapatılmasının ardından Özgür Gündem'in tanımayanlar dahi kollektif bir dayanışma içine girdi. Bu vesileyle muhalif sesler daha da artacak. İçinde bulunduğumuz ülkede her geçen gün 'bu da olamaz' diyeceğimiz ne kadar zulüm varsa hepsi gerçekleştiriyorlar. Her gün yeni şeylerle karşılaşıyoruz. Ancak, bu yanlış politikanın devamında oluşan muhalif sesleri kimse kapatamayacak.”