HÜDA-PAR'lı Vedat Turgut'tan Narin Güran açıklaması: Bunlar Avrupa, ABD kültürü

Narin Güran'ın cansız bedeninin bulunmasının ardından açıklama yapan HÜDA-PAR GİK Üyesi Vedat Turgut, "Bunlar bizim kültürümüz değil, bunlar Avrupa'nın, Amerika'nın, İsrail'in kültürü" dedi.

Abone ol

DUVAR - Diyarbakır'da kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran'ın cansız bedeni 19 gün sonra bu sabah 08.45 sularında dere yatağında çuvalın içine konmuş ve üzeri taşlarla kapatılmış şekilde bulundu. Narin'in ölümü ile ilgili pek çok açıklama yapılırken HÜDA-PAR Genel İdare Kurulu Üyesi Vedat Turgut da Diyarbakır'daki Adli Tıp Kurumu'nun önünde Narin Güran'ın yakınlarını ziyaret ederek konuşma yaptı.

"Bir insan herhangi bir sebep olmadan bir insanı öldürürse onun yeri ebedi cehennemdir" diyen Turgut, yaşananların İslam kültürüne ait olmadığını söyleyerek Avrupa, ABD ve İsrail'İ adres gösterdi.

Turgut'un "Bunlar bizim kültürümüz değil, bunlar Avrupa'nın, Amerika'nın, İsrail'in kültürü" sözleri dikkat çekti. 

"Bizim inancımıza göre, bırakın bir çocuğu, bir insanı bile sebepsiz yere öldürmek ebedi cehennem sebebidir. Yani bir insan herhangi bir sebep olmadan bir insanı öldürürse onun yeri ebedi cehennemdir. Bunlar çocuktur, bunlar günahsızdır, bunlar sebidir. Yeryüzü titrese, üzerimize taş yağsa müstahakız. Ondan dolayı İslam coğrafyası böyle birbirine girmiş, bakın Filistin'in, Suriye'nin, Irak'ın hepimizin haline. Ne zaman birbirimize dönsek, ne zaman birbirimizi sevsek, birbirimize değer, kıymet versek bu tür şeyler aramızdan çıkmayacak. Bu tür vahşilikler, vandallıklar içimizden çıkmayacak. Bunlar bizim kültürümüz değil, bunlar Avrupa'nın, Amerika'nın, İsrail'in kültürü. Bu kültürü kimler ne amaçla aramıza koydu onu araştırmak lazım. Allah hepimize sabır versin."

(HABER MERKEZİ)