HUDER'in 17. Olağan Genel Kurulu yapıldı

Avukat Hasan Oymak, Hukuki Araştırmalar Derneği'nin 17. Genel Kurulu'nda 117 oy alarak derneğin yeni genel başkanı seçildi.

Abone ol

DUVAR - Hukuki Araştırmalar Derneği'nin (HUDER) 17. Olağan Genel Kurulu tamamlandı. 

27 şube ve 64 temsilciliği bulunan derneğin 17. Genel Kurulu'nda, iki liste yarıştı. Gerçekleşen seçimde derneğin yeni genel başkanı 117 oyla Av. Hasan Oymak olurken, mevcut başkan Av. Hüseyin Kaya da çalışmaları ve hizmetleri dolayısıyla onursal başkan seçildi.

HUDER BİR OKUL OLDU VE BU OKULDAN ÇOK KIYMETLİ HUKUKÇULAR YETİŞTİ

Genel Başkanlığa seçilen Oymak, dernek üyelerine teşekkür etti ve şu ifadeleri kullandı:

“HUDER, kurulduğu andan bu yana hak ve adaletin tesisine katkı sunmak ve sağlıklı, istikrarlı bir hukuk düzeni inşa edecek hukukçular yetiştirmek düsturuyla hareket etti. Bu işe yüreğini koymuş üstatların elinde bir okul oldu adeta ve sadece bünyesine değil, etrafına da ışık saçtı. Her branştan çok kıymetli hukukçular yetişti bu okuldan.  Kurulduğu sırada henüz öğrenci olan ama sonrasında yasama, yürütme ve yargı  erklerinin en önemli noktalarında görev yapan meslektaşlarımıza ev sahipliği yaptı. O gün öğrenci olan meslektaşlarımız, dekan oldular, rektör oldular, avukat ve hakim-savcı olarak başarılı işlere imza attılar, atıyorlar. Elbette her biriyle ayrı ayrı gurur duyduk duyuyoruz, ama bize göre daha da önemlisi, hiçbir makamın, hiçbir başarının bu kıymetli meslektaşlarımızın HUDER’le olan bağını koparmamış ve genç kardeşlerimize örnek olma iradelerine halel getirmemiş olmasıdır. İşte HUDER, bu yüzden büyük bir ailedir."

Genel Kurul'un ardından yeni dernek yönetimi, asil ve yedek üyeleriyle birlikte şu şekilde oluştu;

Yönetim Kurulu: Hasan Oymak, Önder Ataseven, Hatice Hasdemir, Hasan Duran, Halit Aydın Kayacan, Halil Özkan, Muhammet Fatih Sönmez, Ömer Cihat Atilla, Hüseyin Denli, Taha Yasin Caner, Melike Günay Topaçoğlu, Mehmet Kaya, Özge Girgin, Mustafa Çetin, Mesut İskenderoğlu, Merve Erden,  Kürşat Taş, Furkan Yaşar, İsmet Nart, Aydın Eymen Çağlayan, Ertuğrul Samet Dükmen, Yusuf Mert Düzenli, Bilal Menteş, Tarık Güney, Kübra Bal, Reşat Arıcı

Denetim Kurulu: Mustafa Asim Kahyaoğlu, Mehmet Fatih Akmeşe, Başak Ak Sezer,  Ahmet Sertuğ Aslan, Fevzi Güzeltaş, Zekiye Bayram

Disiplin Kurulu: Necdet Yilmaz, Murat Furkan Çağlayan, Fatih Sayar, Nuran Bildim, Ali Menteş, Mehmet Cemil Erbil