Hugh Hefner kimdir?

Marilyn Monroe'nun mezarının yanındaki boş yeri yıllar önce satın alan Playboy'un sahibi Hugh Hefner hayatını kaybetti. Maaşına zam alamayınca işinden ayrıldı. Dönemi için cesaret isteyen Ray Bradbury'nin kaleme aldığı Fahrenheit 451 adlı kitabı yayınladı. Dergisi Playboy tüm dünyaya yayıldı.

Abone ol

DUVAR - Hugh Marston Hefner, 9 Nisan 1926 tarihinde ABD Illinois, Şikago‘da doğdu. Hefner'in Annesi İsveçli kökenli Grace Caroline, babası Alman ve İngiliz kökenli Glenn Lucius Hefner’di.

Steinmetz Lisesi'ni bitirdi. 1944-1946 yıllarında Amerikan ordusunda askeri bir gazetede yazar olarak görev yaptı. Ardından Urbana Champaign Illinois Üniversitesi'nde psikoloji, yaratıcı yazarlık, sanat dallarında eğitim görerek 1949'da Northwestern Üniversitesi'nde sosyoloji ve ABD’de seks yasaları üzerine lisansüstü eğitimi aldı.

YETERLİ ZAM OLMAYINCA AYRILDI

Hugh Hefner daha sonra Esquire dergisinde metin yazarı olarak çalışmaya başladı. Ocak 1952 tarihinde maaşına yeterli zam yapmadıkları için ayrıldı. Bunun üzerine 1953 yılında annesinden ödünç aldığı bin dolar parayla Playboy dergisini kurdu. Derginin ilk sayısında Marilyn Monroe‘nun 1949 yılında çekilen efsanevi takvim pozu da yer alıyordu.

Hugh Hefner’in çıkardığı derginin 60 yılı aşkın süredir bir efsane olarak kalmasının en önemli sebeplerinden biri onun yayıncılık anlayışıydı. Dergiyi kurduğu ilk yıllarda Playboy tarzındaki dergilerden farklı olarak o dönemin güncel konularıyla ilgili makaleler, siyasi ve kültürel yazılar yayımladı.

FAHRENHEİT 451'İ YAYIMLADI

Hugh Hefner, Ray Bradbury'nin kaleme aldığı ve 1950′lerde kimsenin yayınlamak istemediği Fahrenheit 451 adlı kitabı da yayınladı. Bu o dönem için büyük bir cesaret örneğiydi. Kitap daha sonra François Truffaut tarafından sinemaya da uyarlandı.

1971 yılında Şikago‘dan Los Angeles‘a taşındı. İlk evliliğini 23 yaşındayken üniversite öğrencisi Mildred Williams ile yaptı. Hugh Hefner, 1989 yılında kendi dergisinin kapak güzellerinden Kimberley Conrad ile evlendi. Bu evlilikten iki erkek çocuk sahibi oldu.

Görkemli malikanesinde kendisi sayesinde şöhrete kavuşan Holly Madison ve Kendra Wilkinson'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda genç kadınla yaşadı.

MARİLYN MONROE'NUN MEZARINA KOMŞU...

Hugh Hefner, öldüğünde gömülmek üzere Westwood Village Memorial Park Mezarlığı’nda Marilyn Monroe'nun mezarının yanındaki boş yeri yıllar önce satın aldı. 1000'in üzerinde kadınla birlikte olduğu iddia edilen Hugh Hefner, 28 Eylül 2017 tarihinde yapılan açıklamaya göre doğal nedenler ile hayatını kaybetti.

(Kaynak: Wikipedia / www.biyografi.net.tr)

Playboy'un sahibi Hugh Hefner öldü