Hükümet açıkladı: Emekli maaşı için toplantı kararı

AK Parti Grup Başkanvekili Abdullah Güler'den emekli maaşları için açıklama geldi. Güler, bugün ya da yarın bir zam toplantısı yapacaklarını söyledi.

Abone ol

DUVAR - AK Parti Grup Başkanvekili Abdullah Güler'den emekli maaşlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Güler, en düşük emekli maaşlarıyla ilgili zam beklentisine ilişkin de konuştu.

Güler, zam için bugün ya da yarın bir zam toplantısı yapacaklarını söyledi.

ASGARİ ÜCRETE KAPI KAPATILDI

Güler, "Asgari ücretle ilgili ara zam çalışmamız yok. Böyle bir beklenti olmasın" dedi. NTV'de yer alan habere göre, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Hazine ve Maliyet Bakanı Mehmet Şimşek, AK Parti Grup Başkanvekili Abdullah Güler, AK Parti Genel Başkanı Mustafa Elitaş, emekli maaşlarına zam için toplanacak.

3 Temmuz'da açıklanan enflasyon rakamından sonra 6 aylık enflasyon farkı emekli ve memur maaşlarına yansıtılmış, enflasyon rakamları çok düşük açıklanınca milyonlarca emekli sıfır zam alacağı ortaya çıktı.

Bu durum milyonlarca çalışanı da etkiledi. Özel sektörde çalışan milyonlarca işçi ara zam beklentisi içindeydi. Asgari Ücrete gelecek zam tüm çalışanların maaş zamları için bir referans oluşturacaktı. Bu adımla beraber hem hükümet hem de özel sektör Temmuz ayını ara zam yapmadan geçirmiş oldu.

(HABER MERKEZİ)