'Hükümet zam yapmadı refahı da aşağılara çekerek toprağa gömdü'

Saadet Partisi Antalya İl Başkan Yardımcısı Abdulkadir Kayabaş, hükümet zam yapmadı toplumun tamamının yerlerde olan refahını da aşağılara çekerek toprağa gömdü" diye konuştu.

Abone ol

DUVAR - Saadet Partisi Antalya İl Başkan Yardımcısı Abdulkadir Kayabaş ekonomi ve gündem konularında açıklamalarda bulundu.

Kayabaş, "Reel ekonomik göstergelere baktığımız zaman hükümet zam yapmadı toplumun tamamının yerlerde olan refahını da aşağılara çekerek toprağa gömdü" diye konuştu.

Kayabaş, "İktidar partisi, yıllardır yukarıda zikrettiğimiz sloganı dillendirdi. Nihayet 2023 de geldi ve bitti. Bu sloganın altını doldurmaya çalıştıkları; 9 ana hedeflerini ise yaptıkları orta vadeli programlarda (OVP) defalarca revize ettikleri hâlde sonuçlandıramadılar. 9 hedefin 7’si başarılamadı, 2 hedef ise kısmen başarıldı gözüküyor. 2 hedefin tam anlamıyla tutturulduğunu kabul etsek bile hükümetin başarı oranı yüzde 22,22 ile sınırlı kalıyor. Yani kendi hedef ve sonuçlarıyla yüzde 87 başarısız bir iktidar var. Zaten yola, sokağa, çarşıya, pazara çıktığımızda gözüken tablo da bu değil mi?” diye konuştu.

'HÜKÜMET YERLERDE OLAN REFAHI TOPRAĞA GÖMDÜ'

Kayabaş, açıklamasnı şöyle sürdürdü:

"Bilindiği üzere hükümet; 2024 yılı için vergi, ceza, harç ve değerli kağıtlara, hâsılı kendi alacaklarına yeniden değerleme oranı adı altında yüzde 58,46 oranında zam yaptı. 2024 için asgari ücretliye yüzde 49,11, memur ve emeklilerine  yüzde 49,25, Bağ-Kur ve SSK emeklilerine ise yüzde 37,57 zam yapıldı.

Yani 31 Aralık 2023’te 100 birim para ücret aldığını kabul ettiğimiz bir hemşehrimiz aldığı bu 100 birimin tamamını çeşitli sebepler ile devlete ödüyor olsun. Bu hemşehrimiz asgarî ücretli ise 2024’te 149,11 birim para maaş alacakken, 158,46 birim para ödeme yapacak. Aynı şekilde bu hemşehrimiz, memur veya emeklisi ise 149,25 birim para maaş alacak ama  158,46 ödeme yapacak. Hemşehrimizin Bağ-Kur veya SSK emeklisi olduğunu kabul ettiğimizde ise durum daha da vahim 137,57 birim para maaş alacak olan hemşehrimiz, 158,46 birim para ödeme yapacak gözüküyor.

Şu basit kıyasta bile baktığımızda hükümet toplumun tamamını mağdur etmeye devam etmektedir. Reel ekonomik göstergelere baktığımız zaman hükümet zam yapmadı toplumun tamamının yerlerde olan refahını da aşağılara çekerek toprağa gömdü.”