Hulusi Akar: 'FETÖ'cüler yurtdışında kollanıyor, oradan dijiteröristlik yapıyorlar

TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı AK Partili Akar: 'FETÖ'cüler yurtdışında korunup kollanıyor. Orada olanlar vardı, bir de buradan kaçanlar var, yuvalanıyorlar ve oradan dijiteröristlik yapıyorlar.

Abone ol

DUVAR - TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar, Ankara'da "İhanet Gecesi ve Kıbrıs Davamız" konulu etkinliğe katıldı.

Burada darbe girişimine ilişkin konuşan Akar, 15 Temmuz'un "AK Parti'ye karşı yapıldığına" ilişkin söylemlere karşı çıktı, "Bu asil milletimize karşı, 85 milyona karşı yapıldı" ifadesini kullandı.

"FETÖ" mensuplarının yurtdışında korunup kollandığını ifade eden HulusiAkar şunları söyledi: "Bunlar oralarda yuvalanıyorlar. Zaten orada olanlar vardı, bir de şimdi buradan kaçanlar var, yuvalanıyorlar ve oradan dijiteröristlik yapıyorlar. Sosyal medyadan her türlü fitneyi fesadı, Cumhurbaşkanımıza karşı, bizlere karşı, tehditler, hakaretler gibi her türlü alçaklığı sütre gerisinden, gizlenip karanlık odalardan yaptılar, yapmaya devam ediyorlar." 

'SEN GELME AKIN ÖZTÜRK' DEDİM'

Akar, 15 Temmuz darbe girişiminin ertesi günü yani 16 Temmuz'da yaşadıklarına ilişkin ise şunları anlattı: "Binali Bey'e, 'Bunlar vazgeçtiler, durdurdular, bundan sonra herhangi bir şey olmayacak, teslim olacaklar, ben Genelkurmay'a gidiyorum' dedim. 'Genelkurmay'a gitme, ora hala bizim kontrolümüzde değil, sen Çankaya'ya git' dedi. 'Tamam' dedim ve kimsenin yüzüne bakmadan çıktım. Bu Akın Öztürk, 'Ben de geleyim' dedi. 'Sen gelme Akın Öztürk' dedim.

Bizim arabanın önüne Mehmet Dişli bindi, bizi helikopter pistine götürdü. Orada 5-10-20 tane helikopter var. Yanlış hatırlamıyorsam birine bindik, arıza yaptı indik diğerine bindik falan. Bindik helikoptere, gideceğiz. 'Mehmet sen de gelme' dedim. 'Komutanım, bu darbeciler ateş ediyorlar, benim irtibatım var, burada Genelkurmay Başkanı var, ateş etmeyin diyeceğim' dedi. Bindik, Çankaya'da indik, yürüdük, Yıldırım Türkeş'in odasına girdik. Allah'tan o, televizyonda dedi ki, 'Paşa içeri girerken dedi ki, onlardan biri de buydu. Daha girerken söyledi' dedi. Yani koruma kollama diye bir şey yok."

(HABER MERKEZİ)