Hulusi Akar'dan TBMM Başkanı'na üst üste dört ziyaret

Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, darbe girişiminin ardından TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ı 4 kez ziyaret etti. Bu ziyaretlerin ikisi son bir haftada gerçekleşti. Kahraman bu ziyaretler için "Yok bir şey" yanıtını verdi.

Abone ol

Hülya Karabağlı / hkarabagli@gazeteduvar.com.tr

DUVAR - Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, darbe girişiminden sonra TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ı bir hafta içinde iki kez, darbe girişiminden sonra ise toplamda dört kez TBMM’de kez ziyaret edince merak uyandırdı. TBMM başkanının makamında bugün gerçekleşen basına kapalı bir saatlik görüşmeye ilişkin İsmail Kahraman, "Görüşme sürpriz mi oldu" sorusuna "Niye sürpriz olsun Zaten görüşüyoruz. Öteden beri tanışıyoruz. Sürpriz yok'' yanıtının verdi. Gazetecilerin "Bir haftada iki defa olunca" hatırlatmasına ise Kahraman, "Bir şey yok” dedi.

Orgeneral Akar, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra TBMM Genel Kurulu’nun toplantısına katılmış  ve darbeye karşı   tutumu nedeniyle alkışlanmıştı. Akar,  daha sonra 24 Temmuz Pazar günü, Kuvvet Komutanları ile birlikte, TBMM Başkanı İsmail Kahraman'a geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

1 Ağustos Pazar günü, ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Joseph Dunford’un  TBMM ziyaretine eşlik eden Orgeneral Akar’ın son ziyareti bugün yapıldı.