Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Fikret Bila istifa etti

Hürriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fikret Bila istifa etti. Bila'nın gazetenin yeni sahibi Demirören Ailesi ile yönetim anlayışında uzlaşamadığı belirtildi. Genel yayın yönetmenliği görevine Vahap Munyar geçecek.

Abone ol

DUVAR - Hürriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fikret Bila, görevinden istifa etti. Bila, emeklilik işlemlerinin başlatılmasını istedi. Bila'nın yerine Hürriyet yazarlarından Vahap Munyar'ın getirilecek.

T24'ten Gonca Tokyol'un haberine göre, Doğan Medya Grubu'nun Demirören Holding’e satılmasının ardından, Aydın Doğan Fikret Bila’ya, "devir işlemleri tamamlanana kadar görevden ayrılmaması arzusunu" iletti.

Fikret Bila'nın, daha önce genel yayın yönetmeni olarak Milliyet’te de birlikte çalıştığı Demirören ailesiyle yönetim anlayışında uzlaşamadığı belirtildi. Gelişmeleri değerlendiren Bila, bugün istifa kararını ve emeklilik işlemlerinin başlatılması talebini Demirören yönetimine iletti. Fikret Bila’nın idari görevini bıraktığı Hürriyet’te, köşe yazarı olarak devam edip etmeyeceği henüz netlik kazanmadı.

Hürriyet gazetesinde yayımlanan, Genelkurmay Başkanlığı'nda eleştirilere karşı verilen yedi cevabı içeren "Karargâh rahatsız" başlıklı habere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile hükümet tepki göstermişti. Sonrasında Bila, Sedat Ergin’in yerine 1 Mart 2017’de Hürriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeliğine getirilmişti. 2013 yılında Milliyet’in başına geçen Bila, Ağustos 2016’da görevinden istifa ederek Hürriyet’e geçmişti.

Medyatava'nın haberine göre, Fikret Bila'nın yerine gazetenin yazarlarından Vahap Munyar'ın getirilecek.

FİKRET BİLA KİMDİR? 

Fikret Bila 1979 yılında Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nden mezun oldu. Gazeteciliğe 1977 yılında, öğrenciyken, Yankı dergisinde başladı, daha sonra Nokta dergisinde de çalıştı.

Mezuniyetinin ardından parlamento adına devlet ve yerel yönetimler üzerinde denetim yapan Sayıştay'ın sınavını kazanarak denetçi oldu. 1980-1985 yılları arasında Sayıştay denetçisi olarak görev yapan Bila, Gazi Üniversitesi’nden 1986 yılında doktora derecesi aldı.

Sayıştay yıllarının ardından gazeteciliğe dönen Bila, Milliyet'le özdeşleşen isimlerden biri oldu, muhabirliğin ardından Milliyet Ankara İstihbarat Şefliği'ne getirildi. Orhan Tokatlı'nın yerine getirildiği Milliyet Ankara Temsilciliği döneminde CNN Türk’te Ankara Kulisi programını sundu.

Bila, uzun süre "Yön" başlıklı köşesinde günlük yazılar yazdığı Milliyet'in Demirören ailesine satılmasının ardından, 30 Temmuz 2013'te Genel Yayın Yönetmenliği görevine getirildi. Bila, 8 Haziran 2016'ya kadar sürdürdüğü bu görevin ardından, 1 Ağustos 2016'dan itibaren köşe yazarı olarak Doğan Medya Grubu bünyesinde bulunan Hürriyet'e geçti.

Fikret Bila'nın çalışmaları Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, Abdi İpekçi, Çağdaş Gazeteciler Derneği gazetecilik ödüllerine değer görüldü. Bila'nın "Komutanlar Cephesi", "Ankara'da Irak Savaşları", "Hangi PKK: Satranç Tahtasındaki Yeni Hamleler", "Phoenix: Ecevit'in Yeniden Doğuşu" başlıklı kitapları bulunuyor.