Hurşit Külter: Özel timlerden kaçtım

27 Mayıs’tan bu yana kendisinden haber alınamayan DBP Şırnak İl Yöneticisi Hurşit Külter, Kerkük'te ortaya çıktı. Külter bir açıklama yaparak, 'özel timlerin elinden kaçtığını' söyledi.

Abone ol

DUVAR - Aylardır kendisinden haber alınamayan ve akıbetinin açıklanması için eylemler yapılan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Şırnak İl Yöneticisi Hurşit Külter Kerkük'te ortaya çıktı! Bu sabah ilk olarak DİHA'da yer alan haberde Külter'in kayboluşu ve sonrasında yaşadıklarına dair basın açıklaması yapacağı belirtildi... Daha sonra ANF'nin yayınladığı haberde de Külter'in Kerkük’e ulaştıktan sonra bu sabah saat 09.00’da açıklamalar yaptığı duyuruldu. Haberde, Külter'in "özel timler tarafından kaçırılışını", "aylarca tutulduğu yerleri" ve "özel timlerin elinden nasıl kaçtığını" anlattığı belirtildi.

Habere göre, Külter açıklamasının başında aylardır akıbeti hakkında mücadele yürüten kamuoyuna teşekkür ederek, “bu açıklamayı bu kadar geç yaptığım için başta benim için mücadele yürüten herkesten özür diliyorum. Fakat bilinmelidir ki ilk defa böylesi bir açıklama imkanı buldum. Çünkü içinde bulunduğum güvenlik koşulları bu açıklamayı yapmama izin vermiyordu” dedi.

'BODRUMDA TUTULDUM'

Şırnak’ta 27 Mayıs’ta gözaltına alındığını söyleyen Külter, “13 gün boyunca bir binanın bodrumunda tuttular. Bana yoğun fiziki ve psikolojik işkence yaptılar. Ama sürekli ajanlık dayatıyorlardı. Çıkıp öz yönetim direnişlerine karşı açıklama yapmamı istediler. Bunu özellikle polis özel harekatı yaptı ve ben gözaltında kaldığım sürede zaten beni yanında tutan bu özel hareket polisi sürekli beni infaz edeceklerini söylüyorlardı. Bazen kendi aralarında, 'bundan istediklerimizi aldıktan sonra öldürelim' şeklindeki konuşmalarını duyuyordum” dedi.

Külter kamuoyunda oluşan tepki nedeniyle öldürülmediğini söyleyerek, bodrum katından binanın bir üst katına çıkarıldıktan sonra kaçış yollarını aradığını ve fırsat bulduğunda da kaçtığını açıkladı. Hurşit Külter, kaçışının fark edilerek yakalanmaya çalışıldığını, şehirdeki boş evlerde 40-45 gün saklandığını, daha sonra iki ayda Kerkük'e ulaştığını belirtti. Külter, "Bana yardımcı olanların güvenliği açısından da kimlerin yardım ettiği bilgisini paylaşmak istemiyorum. Buraya geldikten sonra da kim olduğumu kimseye söylemedim. Kendimi tam güvenli hissettikten sonra basına açıklama yapıyorum.” Hurşit Külter, kendisi için mücadele edenlere de teşekkür etti.

Hurşit Külter'in ailesinden açıklama!

Hurşit Külter kimdir?

'Karıncayı bile incitmeyen Hurşit Külter nerede?'

ABD: Hurşit Külter için araştırma izni istiyoruz

Hurşit Külter için müfettiş görevlendirildi