Hüseyin Avni Mutlu'ya suçlama: Para aktardı

Hüseyin Avni Mutlu'ya yöneltilecek suçlamanın 'FETÖ'ye para aktarmak' olacağı iddia edildi. Suçlama konusu işlem Mutlu'nun Diyarbakır Valiliği dönemine ait.

Abone ol

DUVAR - Merkez Valisi iken 15 Temmuz darbe girişimi sonrası gözaltına alınan eski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'ya yöneltilen suçlamanın, 'yoksul çocuklar için gönderilen yarım milyon lirayı, FETÖ dershanelerine aktarmak' olduğu iddia edildi.

Sabah gazetesinden Özgür Cebe'nin haberinde öne sürülen iddiaya göre, Hüseyin Avni Mutlu Diyarbakır Valiliği yaptığı dönemle ilgili olarak suçlanıyor. Buna göre, Diyarbakır Başsavcılığı, gözaltına alınan ve mal varlığına tedbir konulan Mutlu'nun Diyarbakır Valiliği yaptığı döneme ilişkin suçlama ile ilgili fezleke hazırlayıp Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdi. Yargıtay Başsavcılığı da İçişleri Bakanlığı'nın soruşturma izni vermesi üzerine, Mutlu ile o dönemdeki yardımcısı Mehmet Yeşilbaş ve 17-25 Aralık sonrasında açığa alınan eski Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam hakkında, "Denetim görevinin ihmali, kamu kaynaklarının silahlı terör örgütüne aktarılması" suçlarından son soruşturma açılması için dosyayı Yargıtay 5. Ceza Dairesi'ne gönderdi.

SUÇLAMADA NE VAR?

Habere göre dosyada Mutlu'nun valilik bünyesindeki SODES projesi kapsamında 500 yoksul çocuğun eğitim masraflarını karşılamak için Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatı'nca çıkarılan 500 bin lira ödeneği Fethullahçı Kardelen Pratik SBS dershanesine usülsüz olarak aktardığı belirtiliyor. Suçlamaya göre, bu para ihale dokümanı hazırlanmadan, maliyet çıkarılmadan, ilan işlemleri yapılmadan ve açık ihaleye çıkılmadan mevzuata aykırı biçimde dershane hesabına aktarıldı.