Hüseyin Baş: Ekonomi durdu, İnsanlar sadece temel ihtiyaçlarını karşılıyor

BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş, "Bütün ticaret, ekonomi, gayrimenkul satışları, otomobil satışları, aklına ne geliyorsa durdu. İnsanlar sadece temel ihtiyaçlarını karşılıyor" diye konuştu.

Abone ol

DUVAR - Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş

ekonomi gündemini değerlendirdi. Baş, "Şu anda her şey durdu, bütün ticaret, ekonomi, gayrimenkul satışları, otomobil satışları, aklına ne geliyorsa durdu. İnsanlar sadece temel ihtiyaçlarını karşılıyorlar" dedi.

 Baş, şunları söyledi:

“Erzincan İliç'te gördüğümüz aslında bir simgesel olaydır. O talihsiz maden patlaması Türkiye'de altının varlığının bir göstergesiydi. Bunun yanı sıra Türkiye'de birçok yeraltı madeni var ve bunları işleyeceksin, kendi iş gücünden faydalanacaksın, insanların bir refah üretecek. Türkiye’de potansiyel var ama bu potansiyeli ortaya çıkarabilecek bir yönetim anlayışı yok. Türkiye'nin ihtiyacı olan şey bu yani vergiyle, milletin ümüğünü sıkmayla, adamın üstüne gitmeyle, birbirine milleti düşürmeyle uğraşacağına potansiyelleri ortaya çıkarmaya uğraşsa bu hükümet aslında Türkiye bambaşka bir yere gelecek ve bulunduğu konumun fersah fersah ötesine gidecek.

Ortama bak, şu anda her şey durdu, bütün ticaret, ekonomi, gayrimenkul satışları, otomobil satışları, aklına ne geliyorsa durdu. İnsanlar sadece temel ihtiyaçlarını karşılıyorlar.

'Tasarruf, tasarruf' ortalığı ayağa kaldırdınız. Memurun binip iş yerine gittiği servisi elinden aldın. Bunun memura ne faydası var, vatandaşa yok, devlete yok. Bütün kamuda tasarruf tedbiri 3 milyar dolar. Bu, Saray’ın elektrik masrafı değil, uçak filolarının yakıtı değil. Kamuda tasarruf, kamuda tasarruf, vatandaş kemer sıksın ama sen hiçbir şey yapma."