Hüseyin Baş: Erdoğan Türkiye’yi bile bile zifiri karanlığın içine attı

BTP lideri Hüseyin Baş, "Erdoğan, Orta Doğu politikasını başlattığı günden beri Türkiye'yi böyle bir zifiri karanlığın içine attı. Neler yaşayacağımızı biliyordu" dedi.

Abone ol

DUVAR - Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Esad ile görüşme açıklamalarını ve AK Parti iktidarının Suriye politikasını değerlendirdi.

Hüseyin Baş, “Erdoğan Orta Doğu politikasını başlattığı günden beri Türkiye'yi böyle bir zifiri karanlığın içine attı. Bu karanlığın içine attığından beri neler yaşayacağımızı biliyordu. Belli siyasi ikballer için, belli menfaatler için bunu kabul etti” dedi.

Baş, şunları söyledi:

“Erdoğan, bu işler 2011 yılında başladığında, yani Arap Baharı başladığında bunun nereye evrileceğini, nasıl sonuçlar doğuracağını, bize sığınmacılar getireceğini, Orta Doğu’daki istikrarsızlığın Türkiye'ye neye mal olacağını biliyordu. Bunları görmek için çok aşırı zeki olmaya, çok öngörülü olmaya, çok uyanık olmaya ihtiyaç yok. O gün koltuğuna güçlü oturabilmek için, o gün birilerine yaranabilmek için böyle kararlar verdi ve bunları uyguladı, bunun yanında oldu. Suriye’nin iç karışıklığına, Libya'nın iç karışıklığına bizim hükümetimiz destek oldu, Irak'ın işgaline destek oldu AK Parti hükümeti. AK Parti bunlara destek olurken Müslümanlar öldürüldü ve bu ülkede ‘Ben muhafazakarım, Müslümanım’ diyen seçmen AK Parti'ye oy verdi yani Iraklının kanı, Suriyelinin kanı, Libyalının kanı bu iktidara bulaştı, bu iktidarın aracılığı ile ‘Ben Müslümanım, ben muhafazakarım’ diyen vatandaşımıza da bulaştı.

Rusya da orada doğru bir tutum sergilemiyor. Bakıyorsun, Amerika ve Rusya orada kendine alan buluyor, kendine yer açıyor, kendi siyasi ikballeri için orada bir şeyler yapıyor. Amerika orada petrolü kontrol ediyor, Rusya orada sıcak denizlere iniyor. Hepsinin bir emeli var ama ceremesini Suriye vatandaşlarıyla, Türkiye vatandaşları çekiyor, ceremesini çeken biziz. Niye? Rusya ile Amerika kendine yer bulsun diye. Bizim normalleşmemizi kim istemiyor? Amerika bunu istemiyor, Rusya da istemiyor, hiçbiri istemiyor çünkü hepsi oradan bir menfaat elde etmenin peşinde.

Türkiye'nin hükümetiyle şöyle bir yere gelmesi lazım, başka ülkelerin menfaatlerini savunan, başka ülkelerin menfaatlerini güden değil kendi menfaatlerini koruyabilen, kendi menfaatleri uğruna bir siyaset yapan bir noktaya gelebilmesi lazım ama bu hükümette bu mümkün değil. 

Erdoğan, Orta Doğu politikasını başlattığı günden beri Türkiye'yi böyle bir zifiri karanlığın içine attı. Bu karanlığın içine attığından beri neler yaşayacağımızı biliyordu. Belli siyasi ikballer için, belli menfaatler için bunu kabul etti. Bunu hayata geçirdi. Bizim kendimize ait değerlerle yürümemiz şart, başka değerleri benimseyen, başka ülkelerin çıkarlarını benimseyen unsurlarla, siyasetçilerle yürümeye kalktığımız sürece bu sonuç değişmeyecektir.”