Hüseyin Baş: İsrail, Erdoğan gitsin istemiyor

Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Hüseyin Baş, "İsrail, Erdoğan gitsin istemiyor, kalsın istiyor çünkü İsrail en rahat dönemini son 20 yıldır yaşıyor " dedi.

Abone ol

DUVAR - Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş, İsrail’in Gazze’de sürdürdüğü saldırıları ve savaşın Orta Doğu’ya yayılması ihtimaliyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Baş, şunları söyledi:

“İsrail Orta Doğu’da büyük bir devlet kurmak istiyor. Bu devletin içinde Irak'ı say, Suriye'yi say, İran'ı say hepsini say ama şunu da bil bu toprakların içinde Türkiye de var. Yeni güncellenmiş bazı haritalara göre Karadeniz'e kadar uzanan bir hattan bahsediliyor.

Şimdi de İsrail'den biri Sayın Cumhurbaşkanımızı Saddam’la benzeştirdi. Şimdi sen, zannediyor musun ki İsrail'deki yöneticiler Erdoğan’ın gitmesini istiyorlar? Hayır, Onlar Erdoğan’ın kalmasını istiyorlar ve o yüzden böyle konuşuyorlar. Öte yandan bakarsak, bir devlete bakış olarak bakarsak o Yahudi Bakan, Erdoğan'ın tırnağı etmez bak bu başka bir şey. Benim ülkemin Cumhurbaşkanına, benim devletimin yöneticisine başka hiçbir ülkenin hiçbir makamı bu şekilde bir ifadede bulunamaz. Bu işin başka bir tarafı ama toplum olarak şunu bilelim; bununla birlikte üç seçim daha vermeyelim.

İsrail, Erdoğan gitsin istemiyor, kalsın istiyor çünkü İsrail en rahat dönemini son 20 yıldır yaşıyor. Orta Doğu'nun garantörü Türkiye'dir, garantörü olduğu Orta Doğu 20 yıldır hiç olmadığı kadar kan gölüne döndü. Bu kimin işine geliyor? Bu İsrail'in işine geliyor dolayısıyla olaya buradan bakmamız lazım. Ha onlar da Sayın Cumhurbaşkanımızı ona buna benzeteceklerine Netenyahu ile Hitler'in benzerliklerini tartışsınlar. Tam bir ruh hastası, insani vasıflarını yitirmiş hatta belki hiçbir zaman sahip olmamış insan dışı cani bir varlıktan bahsediyoruz. Sadece Netenyahu mu? Netenyahu bu işin başında olduğu için söylüyoruz şu anda İsrail devletinde yetkili olan belki de herkes bu şekilde.”