Husiler, Suudi Arabistan'ın enerji tesislerine saldırı düzenledi

Yemen'deki Husi güçleri, Suudi Arabistan'ın elektrik ve petrol tesislerini hedef aldı. Cidde kentinde saldırı düzenlenen petrol depolama tesisinde yangın çıktı.

Abone ol

DUVAR - Yemen'de Husilere karşı savaşan Arap koalisyonu, Suudi Arabistan'ın güneyinde bulunan Samta kentindeki elektrik dağıtım santralinin hedef alındığını ve saldırının ardından yangın çıktığını duyurdu.

Koalisyonun yazılı açıklamasında, saldırının nasıl gerçekleştiğine ilişkin detay verilmezken, saldırıda can kaybı yaşanmadığı aktarıldı.

Suudi Arabistan resmi ajansı SPA'nın sosyal medya hesabında da Suudi Arabistan hava savunma sistemlerinin, Husilerin Necran kentine doğru gönderdiği iki kamikaze türü İHA'yı imha ettiği belirtildi.

Cidde kentinde vurulan Saudi Aramco tesisinden yükselen dumanlar, Formula 1 yarışının yapılacağı Corniche Pisti'nden de görüldü.

SPA'da yayımlanan koalisyon güçlerinin açıklamasında, "16 düşmanca saldırı karşısında istişarelerin yapılması için Yemenli kardeşlerimiz uğruna itidalli davranıyoruz. Husileri ağır ihlallerinde ısrar etmemeleri ve koalisyonun sabrını sınamamaları konusunda uyarıyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Öte yandan, Husilerin Askeri Sözcüsü Yahya Seri, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'daki önemli bazı yerler ile Cidde kentindeki Saudi Aramco tesislerini füzelerle vurduklarını ileri sürdü.

Reuters ajansının geçtiği fotoğraflarda Cidde'deki alevler yükselen alanın petrol depolama tesisi olduğu belirtildi.

Suudi Arabistan'ın güneyindeki Cazan ve Necran bölgelerinde yer alan devlet enerji şirketi Saudi Aramco tesislerini çok sayıda İHA ile hedef aldıklarını söyleyen Seri, doğudaki Ras et-Tennura ve batıdaki Rabiğ petrol rafinerilerini de İHA'larla hedef aldıklarını belirtti.

Cazan, Güney Zahran, Abha, Hamis Muşayt bölgelerine de çok sayıda balistik füzeyle saldırı düzenlediklerini aktaran Seri, Suudi Arabistan'a yönelik saldırıların süreceğini ifade etti. (RİYAD/AA)