İBB 7 ilçedeki 8 parkı yeniledi

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "İstanbul'da hayatı, herkes için kolaylaştırmak ve güzelleştirmek en önemli çabamız. Bu çaba, yerel yöneticileri, başardığında da çok mutlu eden bir çaba" diye konuştu.

Abone ol

DUVAR - İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 7 ilçede, toplam 8 parkı baştan aşağı yeniledi. Kâğıthane Sadabad mesire alanı, Zeytinburnu Çırpıcı Kent Parkı gölet ve çevre düzenlemesi 3. etabı, Eyüpsultan Şehit Hüseyin Çatalkaş Parkı, Kadıköy Şehit Kadir Yıldırım Parkı, Kartal Adnan Kahveci Parkı, Silivri Değirmenköy Parkı, Beykoz Paşamandıra ve Kılıçlı parklarının düzenlemelerinin tamamlanmasının ardından toplu açılış töreni düzenlendi.

Zeytinburnu Çırpıcı Kent Parkı’nda düzenlenen toplu açılış töreninde konuşan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, “İstanbul'da hayatı, herkes için kolaylaştırmak ve güzelleştirmek en önemli çabamız. Bu çaba, yerel yöneticileri, başardığında da çok mutlu eden bir çaba. Tabii liyakate dayalı bir süreç ve gerçekten iş ahlakını en önde tutma gayreti, her kurumu yukarıya taşır. Güzel de bir söz vardır.: İşleyen demir ışıldar misali dolayısıyla çok çalışmak ve üretmek, milletimize hizmet sunmak, hepimizin mutlak prensibi olmalıdır. Bu anlamda, çalıştıkça enerjinizin arttığını da hissedebilirsiniz” dedi.

2 yıl önce “150 Günde 150 Proje” hedefiyle çıktıkları yola, “Yeni Yatırımlarla Tam Yol İleri” anlayışıyla devam ettiklerini belirten İmamoğlu, “İstanbul'un, böylesi büyük bir şehrin coğrafyasına çok büyük sorumluluğu olan bir kentin, durma diye bir şansı yok. Dolayısıyla durmak, beklemek, tahammülü olmayan bu şehirde bekleyen hizmetleri, bekleyen çözümleri hızlıca sunmak, hepimizin iş birliği içerisinde de ortaya koymak zorunda olduğu performans” ifadelerini kullandı. 

'YEŞİL İSTANBUL VİZYONU BİZİM İÇİN ÖNEMLİ'

“Biz meseleyi insanımıza, bu şehirde yaşayan herkese yatırım olarak ele alıyoruz. Bütçelerimizi, özellikle insanlarımızın hayat standardını yükseltmeye dönük kullanma gayretimiz en üst seviyede. Şehrimizin toplam hayat kalitesini iyi bir seviyeye taşıdığımızda, şehirdeki mutluluğun, huzurun da onunla paralel bir biçimde büyüyeceğini de biliyoruz. Tabii ‘Yeşil İstanbul’ vizyonu bizim için önemli. En baştan beri ‘Yeşil İstanbul’ tarifini hep yaptık ve geliştirerek devam ettik. Bu konuda uzman tarifleri, akademisyenler, bilim insanları, ekolojik çevreyi korumak, doğal çevreyi bu yönde geliştirmek, doğallığı büyütmek ve özellikle doğal alanları da korumak, hep önceliğimiz oldu. Yeşil İstanbul, ortaya koyulan bu tür alanlarla insanların nefes almasını, sağlıklı bir çevreye kavuşabilmesini, sosyalleşebilmesini ve aktif olabilmesini de sağlıyor. Az önce Genel Sekreter Yardımcımızın da ifade ettiği gibi, 13 milyon metrekareyi aşan bir seviyeye erişmek, bizim için gurur verici.”

Kent ormanları ve yaşam vadileriyle İstanbul’un her noktasını korumayı ve o alanları halkın kullanımına sunma amacıyla hareket ettiklerini kaydeden İmamoğlu, “Bu anlayışımız, bu dönemin önemli bir karakteri olmuştur. Dere yataklarını, bu yönüyle kullanılmaz halden ve de İSKİ’nin bir faaliyet alanı olarak da özellikle bunu taşıyarak ki İSKİ, ilk defa vadilere bu denli büyük yatırımlar yapıyor. Dün açıklanan rakamıyla, 3 milyarın üzerinde bir yatırımla, son 5 yılda vadileri yaşam vadilerine dönüştürmesiyle beraber, başarması çok özenli bir çaba. Bu dönemde bunu daha da yukarıya taşıyacağız” dedi.

Hizmete açtıkları alanların İstanbullulara hayırlı olmasını dileyen İmamoğlu, “İstanbul'umuzda bazı alanlar var ki, böyle uzakta durur. Oralara pek yaklaşamayız ya da kullanamayız. Bu alanları da büyük kent parklarına dönüştürmek konusunda çok özel çalışmalarımız var” diye konuştu.