İBB, Bağdat Caddesi'ni yenileyecek

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Kadıköy'de bulunan Bağdat Caddesi'nin yenileneceğini açıkladı.

Abone ol

DUVAR - İstanbul Büyükşehir Belediyesi, yoğun araç ve yaya trafiğinin yaşandığı noktalardan olan Bağdat Caddesi'nin yenileneceğini duyurdu. 

Başlayan çalışmaların 32 bin metrekarelik ilk etabında, kaldırımlar, iyileştirilmiş yaya geçişleri ve yeni modern kent mobilyaları bulunuyor. Proje ile Bağdat Caddesi'nin kamusal niteliğinin ve kamusal alanının artırılması hedefleniyor.

6 TEMEL HEDEF BELİRLENDİ

Cadde için 6 temel hedef öncelikli olarak hayata geçirilecek. Bu hedefler, kaldırımların genişletilmesi, kot farklılıklarının giderilmesi ve karşıdan karşıya geçişlerin kolaylaştırılması, cadde üzerindeki kültürel değerlerin korunması ve yeniden düzenlenmesi, yeni sanat odaklarının kazandırılması, somut olmayan kültür varlıklarının kaybolmadan önce kayıt altına alınması ve ulaşılabilir kılınması olarak belirlendi.

'BAĞDAT CADDESİ MODERN İSTANBUL’UN YÜZÜ OLACAK'

Çalışmayla ilgili açıklamada bulunan İBB Genel Sekreter Yardımcısı Arif Gürkan Alpay, “Bağdat Caddesi modern İstanbul’un yüzü olacak. Yeni bisiklet yolu, daha geniş kaldırımlar, iyileştirilmiş yaya geçişleri ve yeni modern kent mobilyaları ile tasarlanan projenin 1000 metrelik ilk etabının yapımına başlıyoruz. Projede sosyalleşilebilecek toplanma alanlarının yanında mevcut yeşil doku korunurken yeni yeşil alanlar da kazandırıyoruz. Ayrıca caddenin tüm altyapısını baştan sona yeniliyoruz. İstanbul’a değer katan projeler üretmeye devam edeceğiz” dedi.