İBB çalışanına örgüt üyeliğinden hapis cezası

İBB'de sosyal hizmet uzmanı olarak çalışırken örgüt üyeliği gerekçesiyle tutuklanan Şafak Duran, 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Abone ol

DUVAR - İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde sosyal hizmet uzmanı olarak görev yaparken, PKK'lilerle  silahlı fotoğrafları çıktığı iddiasıyla tutuklu olarak yargılanan Şafak Duran'ın davasında karar çıktı. Mahkeme, sanık Duran'ı örgüt üyeliği sabit görüldüğü gerekçesiyle 7 yıl, 6 ay hapis cezasına çarptırdı. 

DHA'nın haberine göre İstanbul 32. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada savcı, "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan cezalandırılması yönünde verdiği mütalaayı tekrarladı.

Şafak Duran, savcının mütalaasında belirttiği final sınavına girememesinin nedeninin ailevi sorunlarından kaynaklandığını, iki sene eğitimine ara verdiğini belirtti. Duran savunmasında şu ifadeleri kullandı: "Hayatımın hiçbir döneminde silahla veya örgütle ilişkim olmadı. Silahlarla fotoğraflarım olduğu iddia edildi. Benim böyle bir yaşam tarzım olmadı. Hakkımda pek çok haber yapıldı. Hayatım yerle bir edildi, ama üniversite sınavına girdim ve hala umudum var. Tutuklu kaldığım süre, ben de hayal kırıklığı yarattı. Ama hala adalete inanıyorum. Adalet talep ediyorum. Öncelikle beraatimi ve tahliyemi talep ederim."

Duran'ın avukatları da mütalaaya katılmadıklarını, hukuka dayanmayan deliller bir araya getirilerek müvekkillerinin cezalandırılmaya çalışıldığını, bir süre telefon kullanmaması veya sınavlarına katılmamış olmasının örgüt üyeliğine bağlanamayacağını ifade ettiler. Mahkeme ise Şafak Duran'ın örgüt üyeliği suçunun sabit olduğunu belirterek 7 yıl, 6 ay hapisle cezalandırılmasına ve tutukluluğunun da devamına hükmetti. (HABER MERKEZİ)