İBB çalışanları: Tuvalet ihtiyacımızı dahi karşılayamıyoruz
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Çalışanları Derneği Başkanı Ali Rıza İlhan, İGDAŞ ve İSKİ olarak her gün kişi başı 70 noktaya gittiklerini ve bununla ilgili kendilerine hiçbir koruyucu malzeme verilmediğini söylüyor. İlhan, yaşanılan sıkıntıları şu sözlerle anlatıyor: “Kahvehaneler dahi kapalı. Sahada olan arkadaşlar tuvalet ihtiyaçlarını bile karşılayamıyor. Vatandaştan rica ediyor. Vatandaş tabi ki de ‘hayır!’ diyor. Çünkü virüs tehlikesi var.”
DUVAR - Korona virüsünün sebep olduğu salgın çeşitli sektörlerde çalışan insanları etkilediği gibi İstanbul Büyükşehir Belediyesi çalışanlarını da etkiledi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Çalışanları Derneği Başkanı Ali Rıza İlhan, belediyenin 60 yaş üstü çalışanları ve kronik rahatsızlığı olan kişileri çalıştırmadığını, alınan bu önlemin olumlu bir karar olduğunu ama sahada yaşanan sorunların devam ettiğini dile getirdi.
‘GÜNDE 500 SAYACA BAKILIYOR'
İlhan, çalışanların sıkıntılarını şu sözlerle anlattı: “Bizler sahada İGDAŞ ve İSKİ olarak her gün kişi başı 70 noktaya gidiyoruz. Her binaya girip, sayaçları okuyoruz. Ortalama en az 500 sayaca bakıyoruz. O sayaçlara dokunmamız gerekiyor. Ayrıca girdiğimiz binalarda kapı açık olmayınca tek tek bütün zillere basmamız gerekiyor. Bu çalışmaları yaparken bize hiçbir maske, koruyucu malzeme verilmedi. Halen sahada çalışıyoruz. İş yükü çok fazla. Eğer aramızda bu virüsü taşıyan varsa dinlenemiyor bile…”
İlhan, yaşanılan sorunları ilgili birimlere anlattıklarını paylaşıyor: “İSKİ Genel Müdürü ile dört gün önce toplantı yaptık. Yine İSKİ Genel Müdür Yardımcısı Cafer Sezgin’le de konuyla ilgili görüştük. Bu sorunları iletmemize rağmen çözüm bulunamadı.”
‘TUVALET İHTİYAÇLARINI DAHİ KARŞILAYAMIYORLAR’
İlhan, sayaç okuyucularının hem vatandaşı hem de kendi ailelerini enfekte etme tehlikesi taşıdıklarına dikkat çekiyor: “Her yer kapalı. Sahada olan arkadaşlar tuvalet ihtiyaçlarını dahi karşılayamıyor. Vatandaştan rica ediyor. Vatandaş tabi ki de ‘hayır’ diyor. Çünkü şu anda bir virüs var. Burada hayati bir durum var. Acil işler kesinlikle yapılsın. Biz bunları yapmak için hazırız ama sayaç okuma ertelenebilir. Bizler sürekli binaları geziyoruz. Vatandaş çıkıp faturasını istiyor. Bir şekil bu virüs bizim üzerimizde varsa, vatandaşı enfekte ediyoruz. Toplum sağlığıyla da ilgili bir durum var. Akşam eve gidiyoruz. Ailemizi de enfekte edebiliriz. Ne eldiven ne maske var. Bugün 10’un üzerinde telefon aldım. Lavaboya gidecek yer yok diyor arkadaşlar.”