İBB, İş Sağlığı ve Güvenliği Çalıştayı düzenledi

İBB Sağlık Dairesi Başkanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Şube Müdürlüğü, 'İstanbul Belediyeleri İSG Çalıştayı'nın üçüncüsünü Üsküdar Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirdi.

Abone ol

DUVAR - İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Sağlık Dairesi Başkanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Şube Müdürlüğü, 'İstanbul Belediyeleri İSG Çalıştayı'nın 3’üncüsünü, İBB Sağlık Dairesi Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Önder Yüksel Eryiğit, Üsküdar Belediyesi Başkan Yardımcısı Cansu Kiremitçi Yılmaz, İş Sağlığı ve Güvenliği Şube Müdürü Dr. Özkan Kaan Karadağ ve ilçe belediyelerin İSG birim temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirdi.

Üsküdar Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen çalıştayda, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yayımlanan Belediyelerde İş Sağlığı ve Güvenliği Uygulama Rehberi’ne ilişkin; uygulamada yaşanan sorunlar ve rehbere eklenmesi gereken konu başlıkları konuşuldu.

Çalıştayda konuşma yapan Sağlık Dairesi Başkanı Dr. Önder Yüksel Eryiğit, daha önce Maltepe Belediyesi ve Üsküdar Belediyesi ev sahipliklerinde iki çalıştay gerçekleştirdiklerini belirtti. Bu çalıştaylarda; iş sağlığı ve güvenliği sağlık hizmeti sunumunda belediyeler, belediyelerde İSG organizasyonu, İSG dokümantasyonu, İSG hizmetleri konu başlıklarını etraflıca ele aldıklarını kaydeden Eryiğit, çalıştay raporlarını Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve de Sağlık Bakanlığı ile paylaşacaklarını, aynı zamanda  Türkiye Belediyeler Birliği ile Marmara Belediyeler Birliğine de üst yazı ile göndereceklerini ifade etti.

Eryiğit, çalıştayın amacını “Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yayımlanan Belediyelerde İş Sağlığı ve Güvenliği Uygulama Rehberine ilişkin; uygulamada yaşanan sorunları ve rehbere eklenecek yeni konuları belirlemektir. Bu rehber düzenlemesi, uygulama birliğinin sağlanabilmesi adına önem arz ediyor” cümleleriyle paylaştı.