İBB, Maltepe'de bir parka Nihal Atsız adını verdi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde Maltepe'de bir parka Türk ırkçısı Nihal Atsız'ın adının verilmesi kabul edildi. İYİ Parti, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na desteğinden dolayı teşekkür etti.

Abone ol

DUVAR - İstanbul'un Maltepe İlçesi'ndeki Yalı Mahallesi'nde bulunan parka Türk ırkçısı Nihal Atsız'ın adı verildi.

Maltepe ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi İYİ Partili Uluer Kaya'nın, Mart 2020 tarihli İBB Meclisi toplantısında, Hüseyin Nihal Atsız'ın hayatının büyük bölümünün Maltepe'nin Köyiçi bölgesinde geçtiğini belirterek önerge vermiş, önerge oybirliğiyle gündeme alınmıştı. Önergenin İBB Meclisi'nden geçmesiyle Yalı Mahallesi'ndeki parka Hüseyin Nihal Atsız adı verildi. 

İYİ Parti'nin Maltepe teşkilatının sosyal medya hesabından konuyla ilgili yayınlanan videoda desteklerinden dolayı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na teşekkür edildi.

TÜRKEŞ: IRKÇILIĞI REDDETTİĞİM İÇİN BENİ ELEŞTİRİYORDU

Türkçülük-Turancılık akımının simge isimlerinden Hüseyin Nihal Atsız, Alparslan Türkeş'in de bulunduğu 34 arkadaşı ile birlikte 1944 yılında sıkıyönetim mahkemelerinde yargılandı. Irkçı söylemi nedeniyle MHP lideri Alparslan Türkeş ile yolları ayrıldı. Türkeş bir röportajında onun için "Irkçılığı her zaman reddettiğim, karşı çıktığım, doğru bulmadığım için beni eleştiriyordu" dedi ve kendisini dinciliğe kaymakla suçlayan Atsız'ın cenazesine de katılmadı. Nihal Atsız “Türk olmak için önce kanı Türk olmak lazımdır. Ondan sonra dili Türk olmak lazımdır. Ondan sonra dileği Türk olmak lazımdır", “Biz Avrupalı falan değiliz, buz gibi Asyalıyız ve hepsinden üstün olarak da Türk’üz", “İslamcılık adı altında Türk düşmanlığı yapan soysuzlardan nefret ediyorum", “1300 yıl önce dökülen Kür Şad’ın kanı ırkımızı yabancılar arasında erimekten kurtarmıştı" gibi ifadeleriyle anılır. (HABER MERKEZİ)