İBB: Uyuşturucu yakalanan araç Platform Turizm Taşımacılık Şirketi'nin

"Adana'da İBB cenaze nakil aracında uyuşturucu bulundu" iddiası ile ilgili İBB, "Araç, Platform Turizm Taşımacılık Şirketi'ne ait, şoförler de şirket çalışanı, 2017’de işe girmişler" açıklaması yaptı.

Abone ol

Bu habere gelen içeriğin çıkarılması kararı, Bakırköy 7. Sulh Ceza Hakimliği’nin 09.02.2024 Tarih ve 2024/1342 D. İş sayılı kararı ile kaldırılmıştır.

DUVAR - Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) otoyolunda Mersin yönüne giden, üzerinde 'İstanbul Büyükşehir Belediyesi şehirler arası cenaze nakil aracı' ibaresi olan minibüste 24 kilosu esrar tozu olmak üzere 144 kilo 550 gram esrar ele geçirildi.

DHA’nın haberine göre; şoför Bünyamin S. ile araçtaki Ersin E., gözaltına alındı. Şüphelilerin, İstanbul'dan Diyarbakır’a cenaze götürdüğü; dönüşte de esrarların araca yüklendiği kaydedildi. Şüphelilerle bağlantılı olduğu saptanan H.K. de Diyarbakır’da yakalandı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

İBB: ARAÇ, PLATFORM TURİZM TAŞIMACILIK ŞİRKETİ'NE AİT

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden, "İBB cenaze nakil aracında uyuşturucu bulunduğu iddiası" ile ilgili yapılan açıklamada, "Basında 'Uyuşturucu Taşıyan İBB Cenaze Aracı' iddiasıyla yer alan haberler hakkında açıklama: İBB, cenazelerini memleketlerine götürmek isteyen İstanbullulara ücretsiz taşıma hizmeti sunuyor. Şehirlerarası taşıma için 2018 yılında ihale yapılmıştır. İhaleyi Platform Turizm Taşımacılık Şirketi kazanmıştır. Basına yansıyan haberlerde belirtilen 34 DMM 776 plakalı araç, Platform Turizm Taşımacılık Şirketi'ne aittir.  Aracı kullanan B.S. ve E.E. adlı şoförler de aynı şirketin çalışanıdır. Her iki çalışan da Mart 2017’de işe girmişlerdir” denildi.

ADEM ALTUNSOY: HABERLER YALAN, HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATACAĞIZ

Platform Turizm Taşımacılık Şirketi, Yeni Şafak Gazetesi sahibi Albayrak ailesinin damadı Adem Altunsoy'a ait.

HalkTV'nin telefonla ulaştığı Adem Altunsoy, basında yer alan haberleri yalanlayarak, hukuki süreç başlatacaklarını belirtti.

İMAMOĞLU DA SOSYAL MEDYA HESABINDAN AÇIKLAMA YAPTI

Konuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Yeni bir algı operasyonu, yeni bir itibar katli kampanyasıyla daha karşı karşıyayız. Bu kampanyalar ne İBB’yi kirletebilir, ne de bizi yıldırır. Bir taşeron şirketin uhdesinde çalışan 2 şoförün karıştığı iddia edilen suçla ilgili teftiş kurulumuz soruşturma başlattı" dedi. (HABER MERKEZİ)

(HABER MERKEZİ)