İBB’den çağrı: Projeni gönder, İstanbul'un geleceğini birlikte hazırlayalım

İBB, 'Katılımcı Bütçe Uygulaması' kapsamında 'Sosyal Politikalar' temasında proje önerileri almaya başladı. Başvurular, 21 Temmuz'a kadar devama edecek.

Abone ol

DUVAR - İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) koordinasyonunda ve İstanbul Kent Konseyi iş birliği ile yürütülen ve bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilen 'Katılımcı Bütçe Uygulaması' kapsamındaki 'Sosyal Politikalar' temasında proje önerileri alınmaya başladı. Proje başvuruları 21 Temmuz'da sona erecek.

İBB Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı koordinasyonunda yürütülen ve bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilen ‘Katılımcı Bütçe Uygulaması’, kent sakinlerinin beklentilerine doğrudan cevap verebilen bir anlayış ekseninde tasarlandı.

İBB’nin 2025 bütçesi; 2022, 2023 ve 2024 yıllarında olduğu gibi bu yıl da kent sakinleriyle birlikte hazırlanacak. Uygulamanın ülkemizi etkileyen ekonomik koşullar ve derinleşen yoksulluk göz önüne alınarak ‘Sosyal Politikalar’ temasında yapılması kararlaştırıldı

Türkiye’nin her yerinden; “Ayni ve Nakdi Yardımlar”, “Sosyal Destek”, “Kültür”, “Sanat”, “Eğlence Hizmetleri”, “Spor Hizmetleri”, “Sağlık”, “Meslek Edindirme ve İstihdam”, “Eğitim ve Farkındalık”, “Bağımlılıkla Mücadele”, “Tarım ve Hayvancılık Destekleri”, “Erişilebilirlik ve Ulaşım”, “Psikolojik Destek”, “Gönüllülük Çalışmaları”, “Şiddetle Mücadele”, “Bakım ve İyileştirme Hizmetleri”, “Gazi ve Şehit Yakınlarına Yönelik Hizmetler” faaliyet alanlarında yapılabilecek çalışmalara yönelik olarak proje başvurusunda bulunabilir.

Kent sakinleri, proje önerilerini https://butcesenin.istanbul/ web adresinden ve “İstanbul Senin / Bütçe Senin” mobil uygulaması üzerinden sisteme girebilir.

Yapılacak değerlendirmeler neticesinde; İBB sorumluluk alanındaki ve stratejik planla uyumlu, yasal ve teknik açıdan uygulanabilir projeler belirlenerek, oylamaya sunulacak. Oylama sonucunda seçilen projeler 24 Ağustos 2024 tarihinde kamuoyuyla paylaşılacak ve '2025 Yılı Yatırım ve Hizmet Programı'na dahil edilecek.