İBB'nin mobil ekmek büfeleri bakanlık genelgesiyle yasaklandı

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın yayınladığı genelge ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin mobil ekmek büfelerinin ekmek satışı yapması yasaklandı. Kararla ilgili açıklama yapan İBB Sözcüsü Murat Ongun, "Vatandaşlarımız endişe etmesin. Gerekirse ihtiyaç duyduğunuz ekmeği evinize teslim ederiz" dedi.

Abone ol

DUVAR - Tarım ve Orman Bakanlığı, ekmek satışıyla ilgili bir genelge yayınladı.

Genelgede pazar yerleri dışında seyyar araçlarda, manav, kasap ve sokaklarla ambalajlı ya da ambalajsız olarak ekmek ve sade pide satışa izin verilmeyeceği belirtildi. 

Genelgeyi Twitter hesabından paylaşan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi İYİ Parti Grup Başkanvekili İbrahim Özkan, "Tarım ve Orman Bakanlığı, ekmek satışına ilişkin genelge yayınladı! Halkın ekmeğiyle oynamaya devam ediyorlar. Bu genelgeyle Tarım Bakanlığı mobil araçlarda ekmek satışını da yasaklamış oldu..." ifadeleri kullandı.

Ekmek satışını devam edeceğini belirten İBB Sözcüsü Murat Ongun da, "İstanbul Halk Ekmek, mobil hizmet araçları ile İstanbullulara sağlıklı ve ucuz ekmek hizmetini her koşulda sürdürecektir. Vatandaşlarımız kamuoyuna yansıyan haberlerle ilgili endişe etmesin. Gerekirse ihtiyaç duyduğunuz ekmeği evinize teslim ederiz" dedi.

Ongun, 9 Ocak'ta 40 tane Halk Ekmek Mobil Büfesi'nin ihtiyaç duyulan mahallelerinde hizmet vermeye başladığını açıklamıştı. (HABER MERKEZİ)