İbrahim Kahveci yazdı: Osmangazi Köprüsü’ne nasıl 13 milyar dolar Hazine garantisi verildi?

Osmangazi Köprüsü'nün yapım maliyeti ve verilen garanti ücretini gündeme getiren İbrahim Kahveci, "Türk Halkı bu paraları nasıl ödeyecek?" diye sordu.

Abone ol

DUVAR - Karar yazarı İbrahim Kahveci bugünkü köşesinde, Osmangazi Köprüsü'ne verilen garanti ücret bedeline ve Anadolu Ajansı'nın haberlerine değindi. Yazısına Ahmet Kaya'nın Nereden Bileceksiniz şarkısının adını başlık atan Kahveci, 1,2 milyar dolara Japon bir firmanın yaptığı Osmangazi Köprüsü’ne nasıl 13 milyar dolar Hazine garantisi verildiğini sordu.

Yazısında "İhalesi yapım+işletim olarak verilen Hazine garantili otoyollar ve köprülere sonradan sözleşme yenileme ile nasıl ek süreler verildi? Bu sayede 10 milyar dolar aşan ek kıyakları kimler kazandı Türk Halkı bu paraları nasıl ödeyecek?" diyen Kahveci, bugün Karar gazetesinin ekonomi sayfalarındaki haberleri yazdı. Kahveci "İşte Anadolu Ajansının ekonomi haberleri" diyerek şöyle sıraladı:

"-IMF ABD’nin yüzde 7 büyümesini bekliyor.
-ABD’de işsizlik başvuruları arttı
-ABD’de ikinci el konut satışları toparlanıyor
-Avrupa Merkez Bankası yüzde 2,0 enflasyona bakıyor
-ABD Hazine Bakanı Yellen kalkınma bankalarına iklim mücadelesi için özel sermaye seferber etme çağrısında bulundu.
-MediaMark CLUB 2 milyon kullanıcıya ulaştı.
-Peugeot yüzde 70 elektrikli olacak
-Vodafone Türkiye gelirlerini yüzde 16,9 artırdı
-Twitter karını beklenenden fazla artırdı"

"Türkiye’de işsizlik yok, yoksulluk yok. O nedenle yabancı ülke ve şirket haberleri ile doluyuz" diyen Kahveci yazısını "İyi okumalar ya da iyi uykular" cümlesiyle bitirdi.

YAZININ TAMAMI