İbrahim Kalın: Filistinlilere karşı artan sistematik şiddet, derhal sona ermeli

Dışişleri Bakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Gazze'de yaşanan İsrail saldırısına yazılı açıklama ile tepki gösterdi. Kalın, "Birleşmiş Milletler başta olmak üzere uluslararası toplumu göreve çağırıyoruz" ifadelerini kullandı.

Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, İsrail askerlerinin, Gazze'de düzenlenen gösteride 12 Filistinli'yi öldürmesine tepki gösterdi. Saldırıyı kınadıklarını belirten Kalın, Birleşmiş Milletler'e de çağrı yaptı.

DHA'nın haberine göre, Kalın'ın yazılı açıklaması şöyle:

"Gazze'de bugün gerçekleştirilen barışçıl gösterilere katılan sivil ve savunmasız Filistinlilere yönelik İsrail saldırısını en sert biçimde kınıyoruz. Bölgede yaşanan can kayıplarını ve yaralanmaları, insanlık onurunun ayaklar altına alınmasını ve uluslararası hukukun ihlal edilmesini kabul etmek mümkün değildir. Filistin halkına karşı giderek artan sistematik şiddet, derhal sona ermelidir. Hayatını kaybeden Filistinli kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Dost ve kardeş Filistin halkıyla dayanışma içerisinde olduğumuzu bir kez daha ifade ediyor, Birleşmiş Milletler başta olmak üzere uluslararası toplumu göreve çağırıyoruz."

İsrail ordusu saldırdı: 15 Filistinli hayatını kaybetti

Dışişleri Bakanlığı da yazılı açıklama ile İsrail'e tepki gösterdi. Bakanlığın internet sitesinde yer alan açıklamada, "İsrail’in Gazze’de bugün gerçekleştirilen barışçı protesto gösterilerine katılan Filistinlilere yönelik orantısız güç kullanımını şiddetle kınıyoruz. İsrail güvenlik güçlerinin müdahaleleri sonucunda yaşanmakta olan can kaybı ve yaralanmalardan büyük endişe duyuyoruz" denildi.

Diğer ülkelere de çağrı yapılan açıklamada, "İsrail’in bölgede gerilimi daha da artıracak güç kullanımına ivedilikle son vermesi lazımdır. Uluslararası toplumu İsrail’i bu saldırgan tutumdan vazgeçirmesi için üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmeye davet ediyoruz" ifadelerine yer verildi.