İbrahim Kiras: Romanlarda rastlayınca 'Kemalist yazarın uydurması' diyorduk, uydurma değilmiş

Karar Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Kiras, bazı din adamlarının açıklamaları eleştirdi. Kiras, Twitter hesabından "'Kızlarınızı okutmayın, müzik haramdır' diye konuşan, aklı fikri belden aşağıda olan 'din adamı' tipine romanlarda rastlayınca 'Kemalist yazarın uydurması' diyorduk. O adamlar var, burada tweet atıyorlar" şeklinde paylaşım yaptı.

Abone ol

DUVAR - Karar Gazetesi yazarı ve Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Kiras, "kızlarınızı okutmayın, felsefe günahtır, müzik haramdır" gibi açıklama yapan din adamlarını eleştirdi.

Romanlarda, bu şekilde konuşan din adamı karakterleri için "Kemalist yazarın uydurması" dediklerini belirten Kiras, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, şu ifadelere yer verdi:

"'Kızlarınızı okutmayın, felsefe günahtır, müzik haramdır' diye konuşan, aklı fikri belden aşağıda olan bir 'din adamı' tipine Reşat Nuri’nin, Yakup Kadri’nin romanlarında rastlayınca 'Kemalist yazarın uydurması' diyorduk. Uydurma değilmiş. O adamlar var, burada tweet atıyorlar!" (HABER MERKEZİ)