Enginarın faydaları üzerine yazılmış tüm yazıları toplasak bir
kocaman ansiklopedi olur. Gerçekten öyle, daha önce de defalarca
enginar tarifleri paylaştım, her seferinde de uzun uzun
faydalarından bahsettim. O yüzden bugün tekrar
anlatmayacağım.
Geçtiğimiz haftalarda Instagram sayfamda yaptığım ankete gelen
cevaplardan biri değişik bir enginar tarifi vermeme yönelikti. Bu
hafta Antalya’da bizi ağırlayan çok sevgili bir arkadaşımızın
yaptığı enfes bir enginar çorbasını o kadar beğendim ki, sizlere
tarifini anlatmasam ayıp olacak. Aslında içerik olarak baktığınızda
iç baklalı zeytinyağlı enginar gibi ama bunu çorba olarak
tüketiyoruz ve lezzeti gerçekten olağanüstü.
Malzemeler:
- 6 adet enginar çanağı
- 1 orta boy kuru soğan
- 8 diş sarımsak
- 250 gr iç bakla
- 1 litre su (sebze suyu da kullanabilirsiniz)
- Tuz, taze çekilmiş karabiber
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 avuç dereotu
Bir tencerede zeytinyağını ısıtın, doğradığınız kuru soğanı
şeffaflaşıncaya kadar kavurun. Sonra iç baklayı ekleyin ve beş
dakika daha soğanlarla birlikte çevirin. Enginarları da biraz
doğrayıp kabuklarını soyduğunuz sarımsaklarla birlikte tencereye
ekleyin. İki dakika kadar çevirdikten sonra üzerini iki parmak
geçecek kadar su veya sebze suyu ekleyin. Tuz ve karabiber ekleyip
sebzeler iyice yumuşayana kadar kaynatın.
Sonrasında bir blender ile çorbayı iyice çekin, en son olarak
ince kıydığınız dereotunu da ekleyerek sıcak sıcak servis
yapın.
Keyifli bir pazar günü dilerim.
