İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: PKK sempatizanlarını ihbar edin

Hakkari'ye bir ziyaret gerçekleştiren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu basın toplantısı düzenledi. Soylu, devletin PKK'ye karşı mücadelesinde halkın desteğini ihtiyacı olduğunu söyledi.

Abone ol

DUVAR - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Hakkari ziyareti sırasında basın toplantısı düzenledi. PKK'nin tükeniş içinde olduğunu söyleyen Soylu, "PKK'nın son durumunu iyi analiz etmek gerekir. Bu örgüt esasen bir tükeniş içindedir. En büyük gelir kaynağı uyuşturucu ticaretinde darbe yemiş, örgüte katılım en düşük düzeye gerilemiştir. Bir tükeniş girdabı içine girmiştir" dedi.

PKK ve diğer örgütlere karşı yürütülen mücadelenin halkın desteğine muhtaç olduğu belirten Soylu, "Bu topyekun bir mücadeledir. PKK sempatizanlarını, baskı yapanları polise ve jandarmaya ihbar edin" şeklinde konuştu.

20 BİN YENİ KORUCU ALINACAK

Korucuların yaş ortalamasının 42 olduğunu aktaran Soylu, 50 yaş üzerindeki korucuları emekliye sevk ederek, yaş ortalamasını 32 düşürmeyi hedeflediklerini dile getirdi. Soylu, bu kapsamda 20 bin yeni korucu alınacağını söyledi.

Hakkari halkının en önemli talebinin istihdam olduğunu kaydeden Soylu, "Burada fabrikanın yerini veriyoruz, fabrikayı yapıyoruz, teşvik veriyoruz, çalışanların ödemelerinin tamamını yapıyoruz. Ama bölgenin başına musallat olan terör örgütü yüzünden bu süreçlere bu sebepten katılamayanlar oluyor" ifadelerini kullandı.

'ELEŞTİRENLER EMPATİ KURSUN'

Basında çıkan eleştirel yazılara değinen Soylu, "Sözlerini, yazılarını, kalemlerini eleştirmek için kullananlara biraz empatiyle hareket etmeleri gerektiğini söylerim. Vicdanınızı kömür karasına dönüştürmeyin. Ne tarih ne de millet sizi affeder. Kimlere sipariş mektup verdiğinizi biliyorum" dedi. (HABER MERKEZİ)