İçişleri Bakanlığı: Çakıcı'nın silahlı eylem hazırlığındaki 32 adamı yakalandı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin af talebinde bulunarak, hastanede ziyaret ettiği Alaattin Çakıcı'yla ilgili İçişleri Bakanlığı'ndan önemli bir açıklama yapıldı. Suç örgütlerine yönelik bu yıl düzenlenen baskınlar hakkında bilgilendirme yapılan bakanlık açıklamasında, "Alaattin Çakıcı liderliğindeki suç örgütüne yönelik operasyonda 57 şüpheli yakalanmıştır. 2017 yılında da Çakıcı’nın silahlı eylem yapan ve eylem hazırlığı içerisinde bulunan 32 adamı yakalanmıştır" denildi.

Abone ol

DUVAR - İçişleri Bakanlığı, organize suç örgütleriyle mücadele kapsamında 1 Ocak -23 Mayıs 2018 tarihleri arasında toplam 63 operasyon gerçekleştirildiğini açıkladı. Bu operasyonlarda 374 kişinin tutuklandığını ve 968 şüphelinin de gözaltına alındığını duyurdu. Bakanlık, 2017 yılının aynı dönemine göre operasyon sayısında yüzde 125, tutuklanan şüpheli sayısında ise yüzde 209 oranında bir artış yaşandığını belirtti.

İçişleri Bakanlığı yazılı ve video görüntüleriyle duyurduğu açıklamasında, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin hastanede ziyaret ettiği ve af istediği Alaattin Çakıcı'yla ilgili bilgiler de verildi.

Devlet Bahçeli, Alaattin Çakıcı ile görüştü!

“2018 yılında yürütülen başarılı operasyonlar sayesinde İstanbul başta olmak üzere büyükşehirlerdeki suç örgütlerinin liderler kadroları da bir bir yakalandı” denilen bakanlık açıklamasına şöyle devam edildi:

Alaattin Çakıcı liderliğindeki suç örgütüne yönelik İstanbul ve Antalya illerinde gerçekleştirilen operasyonda 57 şüpheli yakalanmıştır.

Sarallar suç örgütü lideri İlyas (Alaettin) Saral, İstanbul ilinde saklanmış olduğu ofiste yakalanmıştır.

İstanbul ilinde Hacısüleymanoğulları suç örgütüne yönelik yapılan operasyonda 20 şüpheli yakalanmıştır.

Kocaeli ilinde 2 şahsın öldürülmesi olayıyla ilgili olarak Öztürkler suç örgütüne yönelik yapılan operasyonda 15 şahıs yakalanmıştır.

İstanbul ilinde Sarallar suç örgütü liderlerinden Sultan Selim Saral grubuna yönelik yapılan operasyonda 14 şüpheli yakalanmıştır.

Sarallar suç örgütünün alt kolu olan ve Fatih İnalkoç ile Fatih Sarıalioğlu'nun (Saral) liderliğini yaptığı suç örgütüne yapılan operasyonda 36 şüpheli yakalanmıştır.

2017 yılında İstanbul ilinde gerçekleştirilen operasyon kapsamında firari olarak aranmakta olan örgüt lideri Fırat Delibaş, 1 adamıyla birlikte yakalanmıştır.

Kamuoyunda uyuşturucu baronu olarak bilinen ve 2014 yılında gerçekleşen silahlı saldırıda kızı ve şoförü hayatını kaybeden Naji Sharifi Zindasti liderliğindeki suç örgütüne yapılan operasyonda 10 şüpheli yakalanmıştır.”

Bakanlık açıklamasında 2017 yılında yapılan operasyonlar da sıralanırken, Çakıcı grubuyla ilgili "Alaettin Çakıcı’nın silahlı eylem yapan ve eylem hazırlığı içerisinde bulunan 8 adamı İstanbul’da, 9 adamı Ankara’da, 15 adamı İzmir’de olmak üzere toplam 32 adamı yakalanmıştır" denildi.

(HABER MERKEZİ)