İçişleri Bakanlığı'ndan Diyarbakır ve Mardin açıklaması: Yangının çıkış nedenini tespit edemedik

İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Diyarbakır ve Mardin'de yangının çıkış nedenini tespit edemediklerini belirtti.

Abone ol

DUVAR - Diyarbakır ve Mardin arasındaki kırsal yerleşim alanlarında çıkan ve 13 kişinin yaşamını yitirdiği yangının çıkış nedeniyle ilgili devletin yetkili kurumlarından farklı açıklamalar geldi. ,

Olayın görgü tanıkları, olayın elektrik tellerinde başlayan kıvılcımla tetiklendiğini anlatırken, Diyarbakır Valiliği ve Sağlık Bakanlığı yangının çıkış nedeni olarak "anız yakılmasını" gösterdi. Ancak, olay yerinde incelemelerde bulunan İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Bakanlık ve Diyarbakır Valiliğini yalanlayarak, "Yangın şu sebeptendir dediğimiz bir tespitimiz yok" dedi. 

Mezopotamya Ajansı'nın aktardığına göre yangının başlamasından hemen sonra müdahale ettiklerini savunan Karaloğlu, yangında 556 küçükbaş hayvanın öldüğünü, Diyarbakır'da 8 bin 100 dönüm arazi zarar gördüğünü, bunun bin 450 dönümü daha biçilmemiş, hasadı yapılmamış arpa ve buğday tarlası, geri kalan 6 bin 550 dönümlük kısmı ise hasadı yapılmış anız şeklindeki arazi olduğunu ifade etti. Mardin'de ise 7 bin dönüm arazi yangından etkilendiğini ifade eden Karaloğlu, bunun 4 bin dönümü hasadı yapılmamış tarla, 3 bin dönümü ise hasadı yapılmış anız olduğunu aktardı. 

Yangının çıkış sebebinin savcılıklarca soruşturulduğunu belirten Karaloğlu, "Yangının çıkış sebebi ile ilgili şu anda Cumhuriyet Savcılığımız olaya el koymuş durumda. Jandarma olay yeri inceleme ekipleri bölgede araştırmalarına devam ediyor. Şu anda kesin olarak tespit ettiğimiz, 'yangın şu sebepten çıkmıştır' dediğimiz bir tespitimiz yok. Eğer bu tespiti savcılığımız tamamlar, soruşturmasını da tamamlarsa bunu da sizlerle paylaşırız" diye konuştu. 

(HABER MERKEZİ)