İddia: 50 kişinin öldüğü binanın müteahhidi baba-oğul yurtdışına kaçtı

Adana’da yerle bir olan Alpargün apartmanının müteahhidi Hasan Alpargün ve oğlu Hasan Can Alpargün’ün Kıbrıs'a kaçtığı öne sürüldü. Alpargün apartmanında 50 kişi öldü.

Abone ol

DUVAR - Maraş merkezli depremlerin vurduğu kentlerden Adana'da yüzlerce bina yıkıldı, binlerce kişi hayatını kaybetti.

Bu binalardan biri de Çukurova ilçesine bağlı Güzelyalı Mahallesi'nde her dairesi milyonlarca liraya satılan 14 katlı Alpargün apartmanıydı. Müteahhit Hasan Alpargün ve oğlu Hasan Can Alpargün’ün inşa ettiği binada şimdiye kadar 50 kişinin cansız bedenine ulaşıldı.  

Sosyal medya mecralarından lüks yaşamını sergileyen, "sıra dışı bir mimar" başlıklarıyla yerel gazetelere boy boy pozlar veren müteahhit Hasan Can Alpargün ve babası Hasan Alpargün’ün yurtdışına kaçtığı iddia edildi.

Cumhuriyet'ten Kalender İnce'nin haberine göre, yakınları baba-oğul Alpargün'lerin depremin hemen ardından apar topar Kıbrıs’a gittiğini söyledi.  

Alpargün İnşaat’ın sahibi Hasan Can Alpargün, 7 yıl önce verdiği röportajda aile şirketi olduklarını aktarırken yapılan binaları da şu sözlerle pazarlamıştı: “Projelerde her şeyden önce dikkat ettiğimiz şey güvenilirlik ve depreme dayanıklılık.”

2020 yılında 'Kim Milyoner Olmak İster?' adlı yarışmaya katılan Hasan Can Alpargün, programdaki tavırları nedeniyle de oldukça eleştirilmişti. (HABER MERKEZİ)

NOT: Adana’da bulunan Osman Alpargun’un sahibi olduğu Alp Yapı’nın yıkılan binalarla ve sorumlu kişilerle ilgisi ve ilişkisi olmadığı öğrenildi.