İddia: ABD, Rusya'nın Alman silah üreticisine suikast planını engelledi

CNN, Rusya'nın Almanya merkezli silah üreticisi Rheinmetall'in CEO'su Papperger'e suikast planladığı istihbaratını aldığını, ardından bu bilgiyi Almanya'daki makamlarla paylaştığını yazdı.

Abone ol

DUVAR - Rusya-Ukrayna savaşı 2 yılı aşkın süredir devam ederken, ABD basınına yansıyan haberlerde, Rusya'nın Alman silah üreticisi Rheinmetall'in üst yöneticisi (CEO) Armin Papperger'e yönelik suikast planladığı, planın ABD tarafından engellendiği iddia edildi. 

CNN International'a açıklamada bulunan, ismi verilmeyen ABD ve Batılı yetkililer, Rusya'nın Armin Papperger'e yönelik planının, Ukrayna'ya Rusya'ya karşı savaşında destek veren Avrupa'nın pek çok ülkesindeki savunma sanayii yöneticisini öldürme planından biri olduğunu savundu. Konuyla ilgili soruşturma yürüten yetkililer, Papperger'i öldürme planlarının 'en ileri aşamalarında' olduğunu ileri sürdü. Habere göre, ABD'li yetkililer, Almanya'daki mevkidaşlarını derhal durumdan haberdar etti. Bu bilgilendirmenin ardından Papperger ve Rheinmetall'e yönelik güvenlik önlemleri artırıldı. 

DER SPIEGEL: TEMEL SEBEP, UKRAYNA'DA FABRİKA AÇMA PLANI

Papperger de The Financial Times'a yaptığı açıklamada, Almanya hükümetinin 'kendisinin etrafındaki çok yüksek düzeyde güvenlik' sağladığını söyledi. Tehditleri doğrudan doğrulamayan Papperger, CNN'in haberinin inandırıcı olduğunu söyledi. Rheinmetall ise konuyla ilgili yorum yapmayı reddederek basına yaptığı açıklamada, güvenlik yetkilileri ile düzenli danışma halinde 'gerekli önlemlerin her zaman alındığını' bildirdi. 

Rheinmetall, dünyanın en büyük silah üreticilerinden biri. Firma, 24 Şubat 2022'de Rusya-Ukrayna savaşının başlamasından bu yana üretimini ciddi oranda artırmış durumda. Almanya'nın haftalık siyaset dergisi Der Spiegel'in değerlendirmesine göre, Rheinmetall aynı zamanda Ukrayna'ya en fazla askeri ekipman ve mühimmat sağlayan firmalardan. Rheinmetall, şubat ayında, zırhlı araçların tamiratı ve üretimi için Ukrayna'da bir mühimmat fabrikası açmayı planladığını duyurmuştu. Der Spiegel'e konuşan Almanya güvenlik yetkililerine göre, bu fabrika, Papperger'e yönelik suikast planının da temel sebebiydi.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)