İddia: AJet, Mehmet Şimşek'in ailesi için uçaktan yolcu indirdi

Gazeteci Fatih Altaylı, bir bakanın eşi ve çocukları için son dakikada başka yolcuların biletlerinin iptal edildiğini belirtti.

Abone ol

DUVAR - Gazeteci Fatih Altaylı, son dönemde rötarlar nedeniyle eleştirilen Türk Hava Yollarının (THY) yeni markası AJet'in bir bakanın ailesi için uçaktaki başka yolcuların biletlerini  son dakikada iptal ettiğini yazdı.

'BAKAN BEY BATI ÜLKELERİNDE BÖYLE BİR ŞEY GÖRMÜŞ MÜDÜR?'

Altaylı'nın "Yolculuğu haram eden A Jet" başlıklı yazısında ilgili bölüm şöyle:

"Bodrum havalimanından Ankara’ya uçacak A Jet uçağı. Uçuşun başlamasına dakikalar var. Yolcular uçağa binmek üzere. Havalimanındaki A Jet yetkilisine bir telefon geliyor.

'Bakan …… …… Bey’in eşi ve üç çocuğu havalimanında. Mutlaka uçmaları gerekiyor.'

Havalimanındaki A Jet personeli şaşırır. Biniş kartları verilmiş, kontuar kapanmıştır.

Yapabilecekleri bir şey yok gibidir. Birkaç dakika sonra telefon tekrar çalar. 'Hanımefendi bekliyor, çabuk olun'. Sonunda ilk sırada oturan öğretim görevlisi tıp profesörü bir beyefendi ve ailesinin biniş kartları kavga gürültü iptal edilir, yerlerine Bakan Bey’in eşi ve çocukları oturtulur. Büyük tartışma çıkar, hakaretler, dava tehditleri havalarda uçuşur ama Bakan eşi uçurulur. Bakan Bey Batı ülkelerinde böyle bir şey görmüş müdür bilmiyorum ama olayı bana aktaran eski siyasetçi 'Ben böyle bir şey hayatımda görmedim' der."

Fatih Altaylı yazısında isim açıklamadı ancak Politikyol'un iddiasına göre o bakan Mehmet Şimşek. PolitikYol'un ulaştığı kaynaklar, bakanın Mehmet Şimşek olduğunu doğruladı.

YAZININ TAMAMI

(HABER MERKEZİ)