İddia: 'Akşener'in bir sonraki durağı Bahçeli olabilir'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'la sürpriz bir görüşme gerçekleştiren İYİ Parti eski Genel Başkanı Meral Akşener'in, MHP lideri Devlet Bahçeli'yle de görüşeceği iddia edildi.

Abone ol

DUVAR - İYİ Parti eski Genel Başkanı Meral Akşener'in çarşamba günü Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşmesinin yankıları sürüyor. Akşener'in MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile de görüşeceği iddia edildi.

Yeniçağ Ankara Temsilcisi Orhan Uğuroğlu, Halk TV'de katıldığı yayında, Akşener'le ilgili bir kulis bilgisini paylaştı. 

Kendisine İYİ Partili bir milletvekilinden mesaj geldiğini belirten Uğuroğlu, Erdoğan-Akşener görüşmesinde yaşananlara dair şöyle konuştu:

"Görüşmede sayın Bahçeli'nin de adı geçmiş. Vekil birkaç saate kadar sızar bu konu dedi. 'Nasıl geçti ismi' diye sordum. Ya Erdoğan, Akşener'e Bahçeli'ye gitme tavsiyesinde bulunduğu, Akşener'in de 'Giderim' yanıtını verdiği ya da Akşener'in Erdoğan 'Sizi ziyaret ettim sonrasında Bahçeli'yi de ziyaret ederim' gibi bir ifadesi oldu. Akşener'in bir sonraki durağı Bahçeli olabilir."

'CEVAP VERMEK ZOR...'

Duyumlarını aktaran Uğuroğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

"MHP'nin içinde Devlet Bahçeli'ye karşı verdiği mücadele ve AKP yargısının hukuki değil siyasi kararla kongreyi yaptırmaması Meral Akşener'in MHP'nin başına geçememesi... Saray'ın politikalarını yürütecek destek politikası olsa Akşener'in MHP'nin başına geçilebilirdi. Bahçeli mi Akşener mi en çok Erdoğan'ı desteklerdi sorusuna cevap vermek çok zor. Çünkü Bahçeli görülmemiş çapta destek veriyor."

(HABER MERKEZİ)