İddia: Avrupalı dağcılar Pakistanlı rehberi K2'de ölüme terk etti

Pakistan, K2 Dağı'na tırmanışı sırasında düşerek yaralanan yerel rehber Muhammed Hasan'ın, beraberindeki Avrupalı dağcılar tarafından "ölüme terk edildiği" iddiası üzerine soruşturma başlattı.

DUVAR - Pakistan'ın Gilgit-Baltistan bölgesindeki dünyanın en yüksek ikinci dağı K2'ye tırmanışı sırasında yüksekten düşerek yaralanan rehberin, beraberindeki Avrupalı dağcılar tarafından "ölüme terk edildiği" iddiası üzerine soruşturma başlatıldı.

Ulusal basındaki haberlere göre, Norveçli dağcı Kristin Harila ve ekibinin, K2’ye tırmanış sırasında düşerek yaralanan yerel rehber Muhammed Hasan'ın "üzerine basıp geçtikleri" görüntülerin ardından yetkililer, konuyla ilgili soruşturma talimatı verdi.

Haberin Devamı
Yarış kızıştı: En fazla emekli promosyonu veren banka belli oldu En dayanıklı arabalar seçildi: Alman markası öne çıktı İBB duyurdu: İşte İstanbul'un en riskli ve güvenli ilçeleri 'Gönül Dağı'na Kiraz geliyor: Öykü Gürman kadroda 'Kızılcık Şerbeti'ne konuk olan oyuncular 2024'ün en iyi araçları seçildi: Japon markaları zirvede