İddia: Erdoğan, İmamoğlu'na oy veren AK Partili başkanları arıyor

AK Partili belediye başkanlarının İmamoğlu'na oy vermesinin Erdoğan'ı kızdırdığı iddia edildi. Cumhurbaşkanı, bu isimlerin tespit edilmesi talimatını verdi.

Abone ol

DUVAR - Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) seçimlerinde AK Partili belediye başkan adaylarının bir kısmı, CHP adayı Ekrem İmamoğlu'na oy verdi. Bu durumun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı kızdırdığı iddia edildi. 

Politikyol'un haberine göre;  Erdoğan, bu isimlerin tespit edilmesi talimatını verdi. İsimlerin bulunamaması durumunda ise AK Parti Yerel Yönetimler Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ın istifasını istedi.

Ekrem İmamoğlu, 31 Mart'ta İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına yeniden seçilmişti. İmamoğlu, yerel seçimlerden birinci çıkan partisi CHP'nin TBB adayı oldu.

5 Haziran seçimlerinde İmamoğlu, AK Parti'nin adayı Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ile yarıştı. İmamoğlu 515 oy alırken, Genç 250 oy alabildi.

Seçimlerde İmamoğlu'nun listesinde DEM Partili iki, YRP ve İYİ Partili bir isim encümen oldu. Seçimlerin ardından İmamoğlu'na AKP'li isimlerin de oy verdiği ortaya çıktı. Erdoğan, AK Parti Yerel Yönetimler Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ile durumu değerlendirdi. Erdoğan, İmamoğlu'na oy veren AK Parti belediye başkanlarının tespit edilmesini istedi.

(HABER MERKEZİ)