İddia: Kızını Dünya Bankası başkanlığına atamak isteyen Trump'ı Hazine Bakanı engelledi

ABD'nin eski başkanı Donald Trump'ın, kızı Ivanka Trump'ı Dünya Bankası başkanlığına atamak istediği öne sürüldü. İddiaya göre atamayı, son anda dönemin hazine bakanı Steven Mnuchin engelledi.

Abone ol

DUVAR - ABD'nin eski başkanı Donald Trump'ın, kızı Ivanka Trump'a yönelik kayırmacılığı Dünya Bankası başkanlığı seviyesine kadar taşımaya kalkıştığı öne sürüldü. İddiaya göre Donald Trump, 2019 yılında kızını Dünya Bankası başkanlığına atamak istedi. Trump'ın bu girişimi, dönemin hazine bakanı Steven Mnuchin'in müdahalesiyle son anda engellendi.

Dönemin Dünya Bankası Başkanı Jim Yong Kim'in Ocak 2019'daki istifasından sonra ABD Başkanı'nın kızı Ivanka Trump'ı bu göreve atamak istediği iddiası basına sızmış, Trump'ın kendisi de üç ay sonra "Dünya Bankası için Ivanka'yı bile düşündüm... O işte harika olurdu çünkü sayılarla arası çok iyi... Nepotizm diyeceklerdi, bununla bir ilgisi olmasa bile" ifadelerini kullanmıştı. Ivanka Trump da babasının kendisine bu görevi önerdiğini ama kendisinin reddettiğini, üst düzey Beyaz Daray danışmanlığı görevinde 'mutlu' olduğunu söylemişti.

Ancak The Intercept sitesinin iki isimsiz kaynağa dayandırdığı habere göre, Ivanka Trump'ın Dünya Bankası'nın başına geçmesi son anda Mnuchin tarafından engellendi. Haberde, 'atamanın gerçekleşmesine ramak kaldığı' ve Hazine Bakanı'nın son anda devreye girdiği belirtildi.

Babasının başkan seçilmesinden önce herhangi bir siyasi görevi bulunmayan Ivanka Trump, yaklaşık dört yıl boyunca Beyaz Saray'da danışmanlık yapmıştı. Bu durum Amerikan kamuoyundan kayırmacılık nedeniyle tepki çekmişti. (DIŞ HABERLER)