İddia: Rusya'nın batık gemisi Moskova'nın kaptanı patlamada öldü

Rusya'nın Karadeniz'de patlama sonrası batan amiral gemisi Moskova'nın kaptanı Anton Kuprin'in patlama sırasında öldüğü iddia edildi. İddiayı, Ukrayna İçişleri Bakanlığı danışmanı Geraşçenko paylaştı.

Abone ol

DUVAR - Rusya'nın amiral savaş gemisi Moskova'nın Karadeniz'de batmasıyla ilgili farklı iddialar ortaya atılırken bu kez gemide meydana gelen patlama sırasında kaptanın öldüğü öne sürüldü.

Ukrayna İçişleri Bakanlığı Danışmanı Anton Geraşçenko Telegram hesabından yaptığı açıklamada, "Rusya'nın Karadeniz Filosu'nun komutanı ve Moskova amiral gemisi kaptanı Anton Kuprin, gemideki patlama ve yangın sırasında öldü" ifadelerini kullandı. Geraşçenko, söz konusu iddiayla ilgili başka ayrıntıya yer vermedi.  

Ukrayna ordusu, S-300 hava savunma füze sistemleriyle donatılmış yaklaşık 500 kişilik mürettebatı olan geminin Neptün füzesiyle vurulduğunu ve bu nedenle patlamanın olduğunu iddia etmişti. Rusya ordusu ise gemide çıkan yangın sonucu mühimmatın patladığını ve bunun ağır hasar verdiğini belirtmiş, daha sonra geminin battığını açıklamıştı. (DIŞ HABERLER)