İddia... Süleyman Soylu geri dönüyor: 4 bakanın bileti kesildi

Politikyol’dan Altan Sancar’ın aktardığı bilgilere göre en az dört bakanlıkta görev değişikliği bekleniyor. Ayrıca parti içinde İçişleri eski Bakanı Soylu’nun da yeni görev almak istediği konuşuluyor.

Abone ol

DUVAR - 31 Mart yerel seçimlerinde birçok şehir ve büyükşehir belediyesini CHP’ye kaptıran ve tarihi boyunca ilk kez ikinci parti konumuna gelen AK Parti, yeni döneme hızlı başlamayı hedefliyor.

PolitikYol’un parti kaynaklarından edindiği bilgilere göre AK Parti, yeni yasama dönemine “güçlü” girmeyi hedefliyor. Bu kapsamda takvime yayılarak partinin yönetim kadrosunda değişikliğe gidilmesi planlanıyor. Parti teşkilatları ve belediye başkanlarıyla yapılan toplantılardan elde edilen sonuçlara göre genel başkan yardımcılarında değişiklikler bekleniyor.

Ayrıca bazı genel başkan yardımcılarının görev tanımlarının değiştirileceği belirtiliyor. Teşkilatlar, yerel yönetimler, seçim işleri gibi alanlarda yeni adımlar atılmasına kesin gözüyle bakılıyor.

4 BAKANLIKTA GÖREV DEĞİŞİKLİĞİ 

Parti içindeki değişikliklere ek olarak, kabinede de bazı revizyonlar yaşanması gündemde. Ticaret Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı başta olmak üzere en az dört bakanlıkta görev değişikliği bekleniyor.

SOYLU'YA YENİ GÖREV

Parti içinde, eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun da görev almak istediği ve Erdoğan’ın buna uzak olmadığı söyleniyor.

VEKİL TRANSFERLERİ

Yeni yasama döneminde Meclis’te güçlü bir imaj vermek isteyen AK Parti, vekil transferleri için çalışmalarını sürdürüyor. Parti kulislerinde Gelecek Partisi’nden Selim Temurci, İsa Mesih Şahin ve Nedim Yamalı’nın AK Parti’ye geçebileceği sık sık dillendiriliyor. Partililer, Erdoğan’ın özellikle Temurci’ye önem verdiğini dile getiriyor. Ayrıca partililer, AK Parti’nin İYİ Parti ve DEVA Partisi’nden de vekil transferi hedeflediğini, bazı isimlerle “defakto” görüşmeler yaptığını doğruluyor.

(HABER MERKEZİ)