İGDAŞ'ta 'hakaret' davası: Abi sorma batırdık

Askıda fatura uygulamasında ortaya çıkan hata mesajlarını görüntüleyen İGDAŞ personeli telefonunu özel kalem müdürüne verdi. Bu sırada gelen hakaret mesajı iki kişinin işten çıkartılmasına neden oldu.

Abone ol

DUVAR - İGDAŞ Genel Müdürü Dr. Mithat Bülent Özmen'in makam şoförlüğünü yapan Murat Babuşçu, Whatsapp'dan yaptığı yazışmalarda Genel Müdür ve Özel Kalem Müdürü'ne hakaret ettiği gerekçesiyle işten çıkartıldı. Babuşçu telefonunun zorla elinden alındığını ve yazışmalarının okunduğunu iddia etti ancak tanık ifadeleri doğrultusunda mahkeme telefonu kendi rızasıyla verdiğini belirledi.

HATALARI GÖRSÜN DİYE VERDİĞİ TELEFONDA HAKARETLER GÖRÜLDÜ

İGDAŞ tarafından Mayıs 2019 tarihinde planlanan 'askıda fatura' uygulamasını kurumun Genel Müdürü Bülent Özmen odasında Özel Kalem Müdürü Feyza Vurğun ile incelerken ekibinden de sistemde deneme yaparak hata görürlerse bildirmelerini istedi. Makam şoförü Murat Babuşçu'nun sistemde hata olduğunu söylemesi üzerine Genel Müdür Özmen, hata mesajlarından görüntü alınmasını istedi. Cep telefonu ile görüntü alan Babuşçu ise aynı anda özel kalemde çalışan Afra Sümeyye Ataç ile Whatsapp üzerinden yazışıyordu. Ancak Özmen'in hata mesajını görmek istemesi üzerine telefonunu Özel Kalem Müdürü Feyza Vurğun'a verdi. Vurğun ve Özmen telefondaki hata mesajına bakarken özel kalem çalışanı Ataç'tan yeni mesaj geldi. Genel Müdür Özmen, ekranda beliren mesajda kendisiyle ve Feyza Vurğun'la ilgili hakaretler olduğunu görünce hemen kurumun hukukçularını ve sendika temsilcilerini çağırdı. Olayla ilgili tutanak tutuldu. İşyerinde örgütlü bulunan Türk İş'e bağlı Tes İş Sendikası temsilcilerinin de yer aldığı disiplin kurulunun da kararı ile Murat Babuşçu ve Afra Sümeyye Akça işten çıkartıldı.

'YAĞMALAMA' ŞİKAYETİ

Ancak konu bu şekilde kapanmadı. AK Parti İstanbul Milletvekili Aziz Babuşçu'nun yeğeni olan Murat Babuşçu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eski Özel Kalem Müdürü İsmail Engin'in kızı olan Afra Sümeyye Ataç, savcılığa başvurarak Babuşçu'nun telefonun 'yağmalanarak' alındığını ve özel yazışmalarının okunduğunu ileri sürdüler.

'SORMA ABİ S.ÇTIK'

Savcılık tarafından tanık olarak dinlenen bir güvenlik görevlisi olay günü yaşananları şöyle anlattı: "Genel Müdürlük katından çıkarken Murat'ı gördüm. Çok kötü görünüyordu. Ne olduğunu sorduğum Murat bana 'abi sorma ya s.çtık, her şeyi batırdık, mahvettik' dedi. Ben de ne olduğunu sordum, arkadaşım olduğu için ve yardımcı olabileceğim bir konuysa yardımcı olabilmek için ısrarla sormaya devam ettiğimde Genel Müdür Bülent Özmen ve Özel Kalem Müdürü Feyza Vurğun hakkında Afra Sümeyye Ataç ile yazışma yaptıklarını, bunların görüldüğünü söyledi. Ben de telefonu nasıl aldılar diye sorduğumda ise, İGDAŞ'ın askıda fatura sisteminin hata verdiği aşamasının ekran görüntüsünü alıp genel müdürümüze göstermek istediğini, hatayı fotoğraf çektiğini ve Feyza Hanım'a verdiğini, Feyza Hanımın da telefonla Bülent Beyin yanına gittiğini bu sırada Afra'dan mesaj geldiğini ve gelen bildirimi müdürün gördüğünü söyledi" şeklinde anlattı.

MAHKEME: ZORLA ALINMADI

Tanıkları dinleyen ve güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyen İstanbul 38'nci Ağır Ceza Mahkemesi, İGDAŞ'a ait GSM hattının kullanıldığı telefonun, Babuşçu tarafından yardımcı olmak amacıyla Özel Kalem Müdürü Feyza Vurğun'a isteyerek verdiği ve telefonun alınması için 'cebir kullanılmadığı' kararına vardı. Mahkeme 6 Kasım 2020 tarihinde 'yağma suçu oluşmadığı" gerekçesiyle görevsizlik kararı verdi.

Ancak bu mahkeme kararına rağmen olay, iktidara yakın Sabah Gazetesi'nin 24 Kasım tarihli sayısında, "İGDAŞ'ta büyük skandal! Makam şoförünü yağmaladı" başlığıyla ve Özmen'in Babuşçu'nun telefonunu zorla aldığı şeklinde aktarıldı.