Iğdır Emniyet Müdürlüğü’nden açıklama: Göstericilerin güvenliği sağlanacak

DEM Parti'nin açıklamalarına yanıt veren Iğdır Emniyet Müdürlüğü, Sakarya’nın belediyeden işten atılan ve eylem yapan işçilerin güvenliği için gittiğini, güvenlik sağlamaya devam edeceklerini açıkladı

Abone ol

DUVAR - Iğdır Emniyet Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürü Erden Sakarya’nın işten çıkarıldıkları için oturma eylemi yapan işçileri ziyaretine yönelik DEM Parti'nin sosyal medya hesaplarından ve Eş Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Rüştü Tiryaki tarafından yapılan açıklamalara tepki gösterdi.

31 Mart 2024 Yerel Seçimleri'nde sonra göreve gelen DEM Partili Mehmet Nuri Güneş tarafından 5 Temmuz akşamı cep telefonlarına gönderilen SMS ile iş akitleri sona eren 204 işçi, 8 Temmuz'da oturma eylemine başladı. 10 Temmuz günü işçileri ziyaret eden Iğdır Emniyet Müdürü Erden Sakarya, 'destek' açıklaması yaptı.

Sakarya, eylemci işçilere yönelik konuşmasında, “Öncelikle bu kutsal günlerde muharrem ayının başında böyle adaletsiz, hukuksuz, haksız bir işlem olmaz. Sizden bir ricam, haklı, hukuksal durumunuzu muhafaza etmeniz. Bu şekilde gösterilere hukuk çerçevesinde devam etmeniz. Size karşı dışarıdan gelecek olan her türlü saldırı, emniyet güçleri tarafından bertaraf edilecektir. Allah'tan size sabır diliyorum. Hak, hukuk, adalet diyorsunuz benim inancımda hak, hukuk, adalet en kısa zamanda tecelli edecektir" ifadesinde bulundu.

DEM PARTİ’DEN AÇIKLAMA

DEM Parti Genel Merkezi bu ziyarete tepki gösterirken Rüştü Tiryaki de, "Emniyet Müdürü devletin, kentin emniyet müdürü değil, AKP’nin koruma müdürü mübarek. Valinin, emniyet müdürünün, muhalefete karşı AKP il temsilcisi gibi davranmasını kabul etmiyoruz" açıklaması yaptı. İşten atılan işçilerin 'bankamatik çalışanı' olduğunu ve kayyım yönetimi tarafından yeni yönetimi zor durumda bırakmak için işe alındıklarını belirten Tiryaki, kayyım döneminde belediyelerden onbinlece işçinin işten çıkarıldığını ancak hak arama mücadelelerinde hiçbir emniyet müdürünü yanında görmediklerini hatırlatarak "Toplumsal kutuplaşmaya hizmet eden, kamu yönetimini kabul etmiyoruz. İki yüzlü davranışları politikaları kabul etmeyeceğiz" dedi.

DEM Parti'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi:

“Iğdır İl Emniyet Müdürü’nün Iğdır Belediyemiz önünde yaptığı provokatif açıklama, iktidarın ülkeyi getirdiği çeteleşmenin fotoğrafıdır. Bir emniyet mensubunun haddi olmayan bu açıklamasıyla ilgili hukuksal mücadelemizi sonuna kadar kullanacağız. Halkın iradesini böyle ucuz tehdit ve şantajlara gasp etmenize izin vermeyeceğiz.”

EMNİYETTEN AÇIKLAMA

DHA'nın aktardığına göre, bu açıklamaların üzerine Iğdır Emniyet Müdürlüğü’nden de yazılı bir açıklama yapıldı. Yapılanları eksik ve art niyetli paylaşımlar olarak değerlendiren açıklamada, “Emniyet Müdürlüğümüz tüm vatandaşlarımıza, -Türk, Kürt, Alevi, Sünni, Caferi vb. dil, din, ırk ayrımı yapmaksızın- hakkaniyetle güvenlik hizmeti sağlamaktadır. Yine Müdürlüğümüz Anayasa ve Kanunların kendisine tevdi ettiği görev ve sorumlulukları, Mülki İdare Amirinden aldığı talimatlar doğrultusunda kişi veya kurum ayırt etmeksizin yerine getirmektedir. Bahse konu olayda da gerek işten çıkarılan işçilerin Belediyeye zorla girmek isteyebilecekleri gerekse Belediye zabıtalarının işçilere karşı güç kullanabilecekleri şeklinde edinilen bilgiler sonrasında, kolluk kuvveti olarak Polis Vazife ve Salahiyet Kanunu’nun vermiş olduğu önleyici hizmet görevi yerine getirilerek, oluşabilecek yasa dışı olayların önüne geçilerek, olayların kontrol dışına çıkması ve menfur bir hal alması engellenmiştir. Hal böyleyken yasal mevzuat çerçevesinde her vatandaşının hakkını korumakla görevlendirilmiş olan Müdürlüğümüzün başarıyla yapmış olduğu bu görevi, ‘Biji Portekiz’ deyip de ‘Biji Türkiye’ diyemeyen, sırtını PKK, YPG ve PYD gibi vatanımızı bölmeye çalışan terör örgütlerine dayamış olanların anlamasını beklemek mümkün olmadığı gibi, Müdürlüğümüzün bu güruhlardan çete ve çeteleşme hakkında öğrenecek bir durumu da söz konusu değildir” denildi.

'GÖSTERİCİLERİN GÜVENLİĞİ TAVİZSİZ ŞEKİLDE UYGULANMAYA DEVAM EDECEK'

Belediye işçilerinin demokratik haklarını kullandıklarına yer verilen açıklamada şunlar dile getirildi:

“2009 yılında Iğdır Belediyesini 86 yıl sonra aldık diyenler şunu bilmelidir ki; 1923 tarihinde Iğdır, Hocalı’da bebeklerin gözlerini oyan, hamile kadınların karınlarını deşerek katleden Hınçak ve Taşnak Ermeni çetelerin ağababalarından alınmış olup, ilelebet de Türkiye Cumhuriyeti’nin müstesna bir ili olarak kalmaya devam edecektir. Iğdırlı hemşehrilerimiz de kasıtlı, art niyetli ve haince konuyu mecrasından saptırma gayretinde olan bu ırkçı ve kirli zihniyete prim vermemekte, kanunların kendilerine tanımış olduğu haklarını molotof atmadan, polise saldırmadan, bayrak yırtmadan, kimsenin canına ve malına zarar vermeden, dükkânları yağmalamadan demokratik bir şekilde hakkını kullanmaktadır. Bahse konu gösteriler hukuk çerçevesinde bu şekilde devam ettiği sürece ülkemizin herhangi bir yerinde olduğu gibi Iğdır’da da aynı şekilde gerek kamunun ve göstericilerin güvenliği için alınan tedbirler tavizsiz bir şekilde uygulanmaya devam edecektir.”

(HABER MERKEZİ)